Mummo pyysi imatralaiselta Omar Lindiltä, 18, linnunpönttöä, mistä syntyikin idea – Lind nikkaroi muutamassa päivässä pönttöjä ilmaiseksi muillekin, jotta he lähtisivät metsään: "Luonnossahan se mieli piristyy"

Käsistään taitava Omar Lind, 18, ilahdutti tällä viikolla muita imatralaisia lahjoittamalla heille nikkaroimiaan linnunpönttöjä. Linnut saavat pesimäpaikan ja ihmiset syyn mennä metsään.

Jasmin Ojalainen

Luonto ja eläimet ovat lähellä imatralaisen Omar Lindin, 18, sydäntä.
Luonto ja eläimet ovat lähellä imatralaisen Omar Lindin, 18, sydäntä.

– Mummo kysyi, olisiko jotain ylimääräisiä laudanpätkiä, joista voisin tehdä hänelle linnunpöntön mökille, imatralainen Omar Lind, 18, kertoo.

Seuraava ajatus oli, että miksei niitä tekisi kerralla enemmän. Samalla saisi useamman kodon pesimäaikaan valmistautuville linnuille ja mahdollisesti hyvää mieltä muille ihmisille, Lind sanoo.

– Kun ihmisillä on nyt ollut päivityksiä, miten kotona on niin tylsää. Saisi hyvää tekemistä myös muille.

Lind valmisti viikon aikana useamman linnunpöntön. Niistä viisi hän antoi ilmaiseksi halukkaille imatralaisille sosiaalisen median kautta.

Nikkarointiin meni iltaisin muiden asioiden ohella hänen mukaansa pari päivää. Oppisopimuksella putkiasentajaksi opiskeleva Lind kertoo kättentaitojen ja puutöiden olevan hänelle mielekästä tekemistä.

Omar Lindin kotialbumi

Linnunpöntöt valmistuivat muutamassa päivässä.
Linnunpöntöt valmistuivat muutamassa päivässä.

– Aina on tullut nikkaroitua, kevytyrittäjänä olen tehnyt kaikenlaista.

Myös luonto ja eläimet ovat lähellä ratsastusta harrastavan Lindin sydäntä. Oman hevosen lisäksi hänellä on aina ollut koiria. Metsään vietävä linnunpönttö onkin hyvä syy lähteä ulkoilemaan perheen kanssa.

– Luonnossahan se mieli piristyy, jos lähtee seikkailemaan. Kun kotoa ei nyt niin paljon liikuta, olisi hyvä olla tuttujen ja sukulaisten kanssa tekemisissä, Lind sanoo.

Pönttöjä tilattu myyntiin asti

Asennusvalmiit ja narulla varustetut valmiit linnunpöntöt ovat löytäneet halukkaat ottajat. Osa niistä noudettiin jo eilen, mutta muutama odottaa vielä hakijaa.

Kysyntää on ollut sen verran, että Lind suunnittelee vievänsä projektia pidemmälle. Eräs ideasta innostunut paikallinen tarjoutui kustantamaan tarvikkeet seuraavaan kahteenkymmeneen linnunpönttöön, Lind kiittelee.

– Pönttöjä on tilattu ihan myyntiin asti. Siinä vaiheessa ajattelin lahjoittaa ainakin puolet myyntihinnoista asiaankuuluvasti Heinolan Lintutarhalle.

Sitä, minne Imatran metsiköihin uudenkarheat linnunpöntöt ovat tähän mennessä päätyneet, Lind ei vielä tiedä. Palaute on kuitenkin lämmittänyt mieltä.

– Eilen yksi vanhempi nainen kävi hakemassa pöntön ja kyseli, eikö siitä tosiaan tarvitse maksaa. Hän antoi kuitenkin pääsiäisajan suklaarasian. Olihan se mukavaa, Lind sanoo.

Juttua päivitetty 4.4.2020 klo 15.33: otsikon sanamuotoa muutettu