Ketterä voiton päässä välieristä, Sami Ryhänen päästi kotiyleisön piinasta

Joonas Tapaninen

Jevgeni Soloviev iski Ketterän ensimmäisen ja toisen maalin AIK:n verkkoon.

Imatran Ketterä on voiton päässä Suomi-sarjan välieristä voitettuaan lauantaina Sami Ryhäsen jatkoaikamaalilla oululaisen AIK:n 5–4 (4–2, 0–2, 0–0, 1–0, 0–0).

Ketterä johti ensimmäisessä erässä peliä jo 4–0. Ensimmäisen erän puolivälissä AIK sai kuitenkin kaivettua taisteluilmeensä esiin ja tuli maali kerrallaan tasoihin ennen toisen erän loppua.

— Lipsuimme pelisysteemistä. Pelasimme alun hyvin ja ansaitsimme johtomme, mutta sen jälkeen keskittyminen oikeisiin asioihin tippui, kertoi Ketterän valmentaja Jarno Mensonen.

AIK iski maaleistaan kolme Ketterän rangaistusten aikana.

— Alivoimaa täytyy terästää vielä ennen huomista, Mensonen sanoi.

Rangaistukset olivat koitua Ketterän kohtaloksi vielä päätöserässä, kun Jesse Ryhänen ja Jarno Lippojoki saivat vuoroillaan seurata Ketterän alivoimanelikon taistelua jäähyaitiosta. Nämä alivoimat Ketterä kuitenkin kesti.

Maalittoman kolmannen erän jälkeen jatkoaikasankariksi nousi isäntien hyökkääjä Sami Ryhänen, jonka koko illan tehot olivat 2+2. Mensonen uskoi voiton vapauttavan virtaa sunnuntain katkaisuotteluun, joka pelataan Limingassa.

— Ei meillä kukaan ajatellut, että nämä voitot tulisivat helpolla. Tällaiset pelit kuuluvat asiaan, Mensonen kiteytti.

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.