Nuorille jaetaan taas kesätyöseteleitä – Imatran ja Ruokolahden lisäksi seteleitä jaetaan tänä vuonna myös Rautjärvellä

Imatralla jaossa on 156 kaupungin omaa kesätyöseteliä sekä 30 kappaletta OP Etelä-Karjalan seteleitä. Ruokolahdella jaossa on yhteensä 25 seteliä ja Rautjärvellä kymmenen.

Silva Laakso

Nuoria pyritään työllistämään Imatran kaupungin kesätyöseteleillä, jotka kattavat osan nuoren kesätyökustannuksista. Arkistokuva vuoden 2019 rekrytilaisuudesta.
Nuoria pyritään työllistämään Imatran kaupungin kesätyöseteleillä, jotka kattavat osan nuoren kesätyökustannuksista. Arkistokuva vuoden 2019 rekrytilaisuudesta.

Etelä-Karjalassa tulee tänä vuonna jakoon yli 500 kesätyöseteliä. Seteleitä on jaossa entiseen tapaan Imatralla, Ruokolahdella, Lappeenrannassa ja Taipalsaarella sekä ensimmäistä kertaa nyt myös Rautjärvellä ja Parikkalassa.

Kesätyösetelin arvo on 300 euroa. Kesätyöseteliä käytettäessä nuorelle maksettava palkka on minimissään 450 euroa vähintään 10 työpäivältä. Työnantaja säästää palkkakustannuksissa kesätyösetelin arvon.

Paikalliset työnantajat ovat palautekyselyn perusteella tyytyväisiä kesätyösetelikäytäntöön, kertoo Imatran kaupungin työllisyysasiantuntija Marika Vento kaupungin tiedotteessa.

– He olivat varsin yksituumaisesti tyytyväisiä setelikäytäntöön ja suosittelivat työllistämistapaa muillekin. Noin 82 prosenttia vastaajista katsoi, että kesätyöseteli on ratkaisevassa asemassa, kun yritys päätti palkata kesätyöntekijän, hän sanoo tiedotteessa.

Imatralla ja Ruokolahdella seteleitä voi hakea 14-vuotiaasta lähtien

Seteleiden jakamisperusteluissa on vaihtelua kuntien kesken. Pääsääntöisesti setelit ovat tarkoitettu 15–17-vuotiaille (s. 2004–2006), mutta Imatran kaupungin ja Ruokolahden kunnan omia seteleitä voivat hakea 14–20-vuotiaat (s. 2001–2007).

Kesätyösetelit ovat haettavissa Imatralla Ohjaamon kautta 1. helmikuuta alkaen. Imatralla voi hakea myös Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan seteleitä. Kaikki hakemukset otetaan tänä vuonna vastaan sähköisesti.

Setelit jaetaan saapumisjärjestyksessä. Jako päättyy viimeistään 18. kesäkuuta tai kunnes kaikki setelit on jaettu.

Imatralla jaossa on 156 kaupungin omaa seteliä sekä 30 kappaletta OP Etelä-Karjalan seteleitä. Ruokolahdella kunta jakaa 15 seteliä sekä kymmenen OP Etelä-Karjalan seteliä.

Rautjärvellä on haettavissa kymmenen OP Etelä-Karjalan kesätyöseteliä. Lisäksi Rautjärven kunta jakaa sadan euron arvoisia kesätyöseteleitä niille yrityksille, jotka palkkaavat 15-19 -vuotiaita nuoriaan vähintään kymmeneksi työpäiväksi.

Juttua korjattu 19.1 kello 10.32: Oikaistu tieto Rautjärven kunnan jakamista kesätyöseteleistä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset