Poliisi vahvistaa: Ulkopaikkakuntalainen mies kuoli kiihdytysajojen ulosajossa Lappeenrannan lentoasemalla 300 kilometrin tuntinopeudessa — Rikosta ei epäillä

Ylen tietojen mukaan onnettomuudessa kuoli vantaalainen mies.

Kai Skyttä

Onnettomuusauto romuttui.
Onnettomuusauto romuttui.

Lappeenrannan lentoasemalla järjestetty kiihdytysajotapahtuma keskeytettiin sunnuntaina vakavan onnettomuuden vuoksi.

Ylen tietojen mukaan onnettomuudessa on kuollut vantaalainen mies.

Poliisi tiedotti kello 14.45, että ulkopaikkakuntalainen noin 30-vuotias mies menehtyi onnettomuudessa. Poliisin mukaan onnettomuushetkellä ajoneuvon nopeus oli noin 300 km/h.

Poliisi kertoo suorittaneensa paikalla teknistä tutkintaa. Asiaan ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn tutkintana.

Kiihdytysajot olivat osa Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen järjestämiä Ilmailupäiviä. Järjestäjän mukana tiedotusvastuu on viranomaisilla, eivätkä he tiedota onnettomuudesta enempää.

Kiihdytysajoon osallistuneen autonkuljettajan kuolemaan johtanut onnettomuus sattui Lappeenrannan perinteisten Ilmailupäivien toisena päivänä. Tapahtuma käynnistyi aamukymmeneltä ja hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta kello 10.18.

Kai Skyttä

Kiihdytysajot päättyivät ja lentokenttä tyhjeni vakavaan ulosajoon.
Kiihdytysajot päättyivät ja lentokenttä tyhjeni vakavaan ulosajoon.

Lappeenrannan ilmailuyhdistyksen puheenjohtaja Ilkka Toivanen ei nähnyt onnettomuutta, mutta hänen mukaansa kiihdytysajoon pyrkineitä oli tapahtumahetkellä jonossa jonkin verran. Osallistuminen ei vaatinut ennakkoilmoittautumista, joten kuka tahansa halukas saattoi lähteä mukaan ajoneuvon kiihtyvyyden ja nopeuden mittaamiseen.

Kiihdytysajossa ajoneuvot ajavat kiitoradalla 2 500 metrin pituisen matkan, jossa kiihtyvyys mitataan 400 metrin ja nopeus 1 609 metrin eli mailin kohdalla. Lappeenrannan ajoista pidettiin reaaliaikaista tulosseurantaa.

Kiihdytysajo on kuulunut Ilmailupäivien ohjelmaan jo parikymmentä vuotta, eikä aiemmin ole sattunut mainittavia onnettomuuksia.

Lauantaina ilmailutapahtuma keskittyi ilmailuun sekä lentotoimintaan, ja tuolloin paikalle saapui noin 200 vierasta. Sunnuntaista povattiin huomattavasti vilkkaampaa päivää.

— Odotuksena oli noin 800 kävijää, Toivanen kertoo.

Toivanen ei lähde arvioimaan, kuinka paljon yleisöä oli paikalla onnettomuuden sattuessa. Tapahtuma keskeytettiin jo ennen puoltapäivää.

Ilmailuyhdistys ei kommentoi tapahtunutta onnettomuutta, eikä sen mahdollista vaikutusta tuleviin ilmailutapahtumiin. Ilmailupäivien jatkosta ja sisällöstä tehdään ratkaisuja myöhemmin.

Lisätty kuvat lentokentältä klo 12.41 ja 13.17. Juttua täydennetty 18.8. klo 16.48.

Luetuimmat

Kommentoidut