"Kyllä harmitti", manaa Base campin väki — Virran puisto kiinnostaa festivaalituottajia, vaikka siellä ei tänä kesänä soikaan

Imatran tiloja ja tapahtumia myyvä Imatra Base camp sisuuntui tältä kesältä peruttujen musiikkitapahtumien takia. Sen tavoite on ryhtyä entistä proaktiivisemmaksi.

Joonas Laine

Robin villitsi kansaa Virran puistossa järjestetyillä Pitstop partyillä vuonna 2016. Arkistokuva.

"Harmitus oli suurta". Jukka Aallikko, Imatra base campin toimitusjohtaja, ja Panu Kärri, samaisen yhtiön kulttuuri- ja tapahtumatuottaja kuvaavat lähes samoilla termeillä tunnelmiaan silloin, kun saivat kuulla Virran puistoon täksi kesäksi suunniteltujen musiikkifestivaalien peruuntumisesta.

Peruuntumiset johtuivat festivaalien järjestäjistä. Niiden syyt liittyvät toisaalta talouteen ja toisaalta logistiikkaan, tarkemmin sanoen esiintyjien aikatauluongelmiin.

Tosin Eastway on ilmoittanut ettei aio poistua kaupungista. Sille kesä 2018 on vain välivuosi.

Liian vähän aikaa

Peruuntumisten tultua tietoon Base campin väki alkoi kiireesti käydä muita isoja festivaalituottajia läpi, kertoo Kärri.
Kiinnostusta oli, mutta aikaa ei.
— Festivaalituottajista 90 prosenttia sanoi, että ollaan syksyllä uudestaan yhteyksissä kesän 2019 tiimoilta.

Tämä kesän suhteen aikaa oli kuitenkin liian vähän jäljellä. Isoa, tuhansien ihmisten tapahtumaa ei voi aivan hetkessä järjestää.
Esimerkiksi tämän kesän varaukset puistoon oli lyöty lukkoon jo syksyllä 2017.

Puiston vuokra on tarkoituksella matala

Virran puiston vuokrahinta ei päätä huimaa. Se on 200 euroa per festivaalipäivä, ja sata euroa per pystytys- ja purkupäivä.
Hinta on tarkoituksella matala, Kärri toteaa. Siitä ei saa muodostua kynnyskysymystä festivaalien järjestämiselle.

Jos jo sovitun tapahtuman peruu hyvissä ajoin, selviää sanktiotta. Jos sen peruu viikkoa ennen h-hetkeä, tapahtumanjärjestäjältä peritään minimivuokra.

Kaupunki on viime vuosina kohentanut Virran puistoa isolla kädellä massatapahtumien tarpeita ajatellen. Se on järjestänyt alueelle sähkön. ja vedenjakelun, sekä kaivanut viemärilinjaa.

Käytännön työkalu: uudet nettisivut, joilta löytyy kaikki

Joonas Laine

Virran puistossa järjestettyjen Imatran öiden yleisömerta vuonna 2016. Arkistokuva.

Base camp myy, vuokraa ja markkinoi Imatran kaupunkia matkailijoille, samoin sen tiloja, tapahtumia ja tontteja kaikille muillekin. Se ei järjestä tapahtumia itse.
Mutta tämänkesäisten peruutusten takia sen väki on ryhtynyt pohtimaan, kuinka se voisi entistä paremmin edesauttaa festivaalien saamista Imatralle.

Käytännössä edesauttaminen tarkoittaa kahta asiaa. Toinen on paikallisten kanssa ideoiminen, ja sen selvittäminen, millaisia tapahtumia Imatralle ylipäätään haluttaisiin.

Toinen on yhteyden pito festivaalijärjestäjien suuntaan.
— Meillä on hyvät verkostot festivaalituottajiin päin. Tunnemme ja tiedämme heidät kaikki, Kärri sanoo.

Yhteydenpitoa ja markkinointia helpottavat muun muassa tänä keväänä käyttöön otetut nettisivut. Niiltä löytyy jokainen Base campin vuokraama tila, ja jokaisen tilan kohdalta sen tarkat tiedot: esimerkiksi koko, yleisökapasiteetti, hinta ja varustelu.
— Enää ei tarvitse lähettää tapahtumanjärjestäjille kuuttatoista liitettä sähköpostin mukana, toteaa Kärri.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat