Etelä-Karjalan matkailuvuosi korkeintaan vuoden 2017 tasolle — Viisumien kirjoittaminen pudonnut kevään jälkeen 21 prosentilla

Minna Mäkinen

Ensilumen ladusta on toivottu Imatralla piristystä syyskuukausien matkailulle. Tämän vuoden osalta vaikutus on nähtävissä tammikuun alussa julkaistavasta tilastosta.

Etelä-Karjalan matkailuvuosi on jäämässä vaisuksi. Visit Finlandin julkaiseman kuntakohtaisen majoitustilaston tiedot kertovat, että vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana Imatran ja Lappeenrannan majoituspaikoissa yöpymiset lisääntyivät 0,1 prosentilla.

Nollatulos on syntynyt kuitenkin vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana, jolloin yöpymiset lisääntyivät 3,0 prosentilla. Kesäkuukausien ja syksyn aikana miinusta on tullut 1,2 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan.

Lokakuun loppuun mennessä Imatran ja Lappeenrannan majoitusliikkeissä oli kertynyt yhteensä 320 320 yöpymisvuorokautta.

Viimeisten kuukausien myönteisin matkailu-uutinen tulee Imatralta, jossa kotimaisten matkailijoiden yöpymiset kesäkuusta lokakuun loppuun ovat lisääntyneet 12 prosentilla.

Suomalaisten yöpymiset Imatralla ja Lappeenrannassa ovat kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana lisääntyneet 2,3 prosentilla, mutta rajan takaa tulevien matkailijoiden yöpymiset ovat pudonneet viime vuodesta 8,8 prosentilla.

Venäläisten hiipuvaa matkailuintoa kuvaavat myös tiedot Pietarin pääkonsulaatin myöntämistä viisumeista. Kymmenen ensimmäisen kuukauden osalta kirjoitettujen viisumien määrä oli pudonnut kokonaisuudessaan seitsemällä prosentilla, mutta viiden viimeisen kuukauden aikana pudotus on ollut yli 20 prosenttia.

Luetuimmat