Nuorille miehille sakkoja lukuisista näpistyksistä — kaksi miehistä murtautui taipalsaarelaiseen Pölkky-baariin

Kai Skyttä

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi keskiviikkona päätöksen tapauksessa, jossa nuoret miehet todettiin syyllisiksi useisiin näpistyksiin.

Viisi nuorta miestä on tuomittu Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa näpistyksien ja varkauksien sarjasta sakkoihin ja ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Miehet olivat vuonna joulukuun 2015 ja helmikuun 2017 välisenä aikana muun muassa varastaneet lukitsemattomista autoista Taipalsaarella navigaattoreita ja rahaa sekä anastaneet lappeenrantalaisista kaupoista ruokaa ja olutta.

Miehistä kaksi murtautui taipalsaarelaiseen Pölkky-baariin joulukuussa 2016 ja vei sieltä savukkeita ja alkoholia. Heistä toinen oli teon tapahtuessa alaikäinen. Miehet tuomittiin korvaamaan baarin vakuutusyhtiölle noin 3 590 euroa sekä korot.

Yksi miehistä oli näpistysten ja varkauksien lisäksi uhkaillut kahta ihmistä puukolla Taipalsaarella. Hänet tuomittiin kolmen kuukauden ja viidentoista päivän ehdolliseen vankeuteen. Tuomitun pitää maksa laittomasta uhkauksesta kärsimyskorvausta uhrille 700 euroa.

Syytetyistä yksi todettiin syylliseksi yhteensä seitsemään näpistykseen alaikäisenä. Hän on nyt 17-vuotias. Hänen pitää maksaa sakkoa 108 euroa, sekä maksaa noin 200 euroa korvauksena anastamastaan omaisuudesta ja aiheuttamistaan haitoista.

Muut miehet ovat nyt 18—23-vuotiaita.

Keskiviikkona annettu päätös ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Terhi Kinnunen

Terhi Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat