Ammattikoulutuksen yhtiöittämistä ei selvitetä – Imatra kannatti, mutta kolme Etelä-Karjalan kuntaa ei kannattanut selvityksen tekemistä

Kai Skyttä

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymässä ammatillista koulutusta tarjoaa Saimaan ammattiopisto Sampo. Kuvassa Imatran toimipiste Koulukadulla.
Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymässä ammatillista koulutusta tarjoaa Saimaan ammattiopisto Sampo. Kuvassa Imatran toimipiste Koulukadulla.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä ei teetä selvitystä toisen asteen koulutuksen yhtiöittämisestä. Se päätti asiasta kokouksessaan torstaina 20. helmikuuta.Lappeenranta – Imatra kaupunkiseudun työvaliokunta esitti 19.12.2019 pitämässään

kokouksessa esittänyt, että kuntayhtymän jäsenkunnat päättäisivät selvityksen tekemisestä.

Mahdollisen yhtiöittämisen taustalla oli ajatus kuntayhtymän hallinnollisen työn vähentämisestä ja päätöksenteon nopeuttamisesta sekä siitä, että ammatilliseen koulutukseen käytettävissä olevat resurssit keskitettäisiin opetukseen ja opetuksen tukitehtäviin.

Kolme kuntaa vastusti

Kunnanhallitukset käsittelivät asiaa kokouksissaan helmikuussa. Kuusi kuntaa hyväksyi esityksen selvityksen tekemisestä, mutta Lappeenranta, Lemi ja Taipalsaari hylkäsivät sen.

Koska päätös selvityksen tekemisestä ei ollut yksimielinen, se jätetään tekemättä, toteaa koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Jouni Kemppi (kesk.).

– Tämä tarkoittaa vain sitä, että jatketaan entiseen malliin.Imatran kaupunginhallitus kannatti selvityksen tekemistä äänestyksen jälkeen. Koska äänet menivät tasan, kaupunginhallituksen puheenjohtajan ääni ratkaisi asian.

Luetuimmat