Kesälomakausi näkyy ravintola Leko’sin asiakasmäärissä —  Korvenkylässä sijaitsevan ravintolan yrittäjät tekevät liki 70-tuntista työviikkoa  ”Vaikka työtä on paljon, ei se aina työltä tunnu”

Vapun alla ovensa avanneen Leko’sin yrittäjät pitävät ravintolan sijaintia periaatteessa hyvänä. Kylttien lisäämistä on kuitenkin harkittu, jotta myös Kuutostietä ajavat tietäisivät poiketa ruokailemaan.

Kanerva Jalarvo

Yrittäjä Lotfi Khater kertoo, että kaikki ruuat valmistetaan aina tuoreista raaka-aineista.
Yrittäjä Lotfi Khater kertoo, että kaikki ruuat valmistetaan aina tuoreista raaka-aineista.

Ravintola Leko’sissa on useampi pöytäseurue ruokailemassa lounasaikaan. Tosin enemmänkin asiakkaita mahtuisi 41-paikkaiseen saliin.

Yrittäjät Kosti Turunen ja Lotfi Khater kertovat, että vapun alla Korvenkylässä ovensa avannut ravintola on otettu asiakkaiden parissa hyvin vastaan.

— Palaute ruuasta on ollut koko ajan hyvää. Toukokuussa vilkkaimpina päivinä oli 35—40 asiakasta päivässä, ja hiljaisempinakin päivinä 25. Äitienpäivänä kävi jopa 85 asiakasta. Silloin oli täyttä, ja juosta sai koko päivän.

Kesälomien alkaminen näkyy kuitenkin asiakasmäärissä. Nyt väkeä käy minimissään 15 henkeä päivässä.

Turunen arvioi Korvenkylässä Asematien varrella olevan ravintolan sijaitsevan periaatteessa hyvällä paikalla.

— Moni kyllä saattaa ajaa Kuutostieltä tästä ohi. Pitäisikin selvittää, voisiko kylttejä laittaa tien varteen ja kuinka paljon se kustantaisi.

Jokunen asiakas on myös todennut matkan Imatralta tuntuvan hieman pitkältä.

— Toisaalta meillä on varsin kohtuulliset hinnat. Ja lisäksi ravintolan parkkipaikka on tilava, Khater sanoo.

Kanerva Jalarvo

Yrittäjät Kosti Turunen ja Lotfi Khater avasivat ravintola Leko'sin Asematien varrella huhtikuussa.
Yrittäjät Kosti Turunen ja Lotfi Khater avasivat ravintola Leko'sin Asematien varrella huhtikuussa.

Ravintolayrittäjän päivät ovat pitkiä

Lotfi Khater nostaa höyryävien ruokapatojen kantta noutopöydässä. Tällä kertaa tarjolla on muun muassa tomaattikeiton ja salaatin lisäksi lohta ja kanaa. Jälkiruuaksi on lettuja.

— Kaikki on tuoreista raaka-aineista valmistettua, eikä pakasteista. Joka päivä tarjolla on eri ruokalajit, kertoo ruokien valmistamisesta vastaava Khater.

— Meillä on se periaate, että jos ei lounasbuffeeseen ei ole tyytyväinen, niin rahat saa takaisin. Niin ei ole kuitenkaan koskaan käynyt.

Ravintolassa on noutolounaan ja a’la carte-listan lisäksi myös pitopalvelutoimintaa. Joitakin tilauksia on jo tehty muun muassa työpaikkojen tyky-päiville sekä erilaisiin perhe- ja kesäjuhliin.

Onhan tämä aika lailla erilaista verrattuna suoraan myyntityöhön. — Kosti Turunen

Aiemmin kalustemyynnin sekä markkinoinnin parissa työskennelleen Kosti Turusen mukaan hyppy ravintolayrittäjäksi on ollut melkoinen.

— Onhan tämä aika lailla erilaista verrattuna suoraan myyntityöhön. Pidämme ravintolaa kahdestaan, joten tästä ei pääse juurikaan irtautumaan. Viikossa kertyy 69 työtuntia, ja töissä olemme seitsemänä päivänä viikossa.

Turunen kuitenkin toteaa, että vaikka työtä on paljon, ei se aina työltä tunnu.

— Tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä, ja jutella asiakkaiden kanssa. Ravintola-ala on ihan oma maailmansa. Tässä on jo parin kuukauden aikana ehtinyt oppimaan paljon uutta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut