Valtuusto: Imatran uuden kaupunginjohtajan haku käynnistetään mahdollisimman pian – Jatkossa siirrytään yhden kaupunginjohtajan malliin

Valtuustoseminaarissa päätettiin myös jatkaa hallintosäännön uudistamista.

Anu Pakarinen

Imatran nykyinen kaupunginjohtaja Kai Roslakka jää vuosilomalle ensi syksynä, ja eläkkeelle hän siirtyy vuoden 2022 alkupuolella.
Imatran nykyinen kaupunginjohtaja Kai Roslakka jää vuosilomalle ensi syksynä, ja eläkkeelle hän siirtyy vuoden 2022 alkupuolella.

Imatran kaupunginvaltuusto keskusteli tänään maanantaina kaupunginjohtajahausta ja hallintosäännön uudistamisesta valtuustoseminaarissaan.

Tiedotteen mukaan valtuusto oli yksimielinen siitä, että jatkossa Imatra toimii yhden kaupunginjohtajan mallilla.

Nykyinen kaupunginjohtaja Kai Roslakka on ilmoittanut jäävänsä ensi syksynä vuosilomalle, ja eläköityvänsä vuoden 2022 alkupuolella.

Valtuusto on sitä mieltä, että uuden kaupunginjohtajan haku tulee käynnistää mahdollisimman pian. Virkahaun käynnistää kaupunginhallitus.

Jo aiemmin linjatun mukaisesti tämä valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan.

Valtuustoseminaarissa käsiteltiin myös hallintosäännön uudistamista.

Valtuusto päätti, että hallintosäännön valmistelua jatketaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut hallintosääntöuudistuksen jättäminen seuraavalle valtuustolle.

Ratkaistavana on se, miten johtamisvastuut jatkossa hoidetaan yhden johtajan mallissa. Kaupunginjohtajan työ painottuu jatkossa nykyistä korostetummin elinvoimaan ja edunvalvontaan. Hallintosäännön valmistelussa on ratkaistava vastuualueiden, konsernipalveluiden ja päätösvalmistelun johtamisvastuut, tiedotteessa todetaan.