Yllätysvalinta: Jani Kareinen ohitti virkaan esitetyn Sampsa Lintusen ja tuli valituksi pelastuspäälliköksi äänin 5 — 3, ”Demokratia on puhunut”, totesi kolmeen otteeseen asiaa vatuloineen pelastuslautakunnan puheenjohtaja Jari Karhu

Turo Ulvinen

Pitkäksi venähtänyt valintaprosessi sitä ehkä enteili: uuden pelastuspäällikön nimi on Jani Kareinen virkaan esitetyn Sampsa Lintusen sijaan.
Pitkäksi venähtänyt valintaprosessi sitä ehkä enteili: uuden pelastuspäällikön nimi on Jani Kareinen virkaan esitetyn Sampsa Lintusen sijaan.

Jani Kareinen on uusi Etelä-Karjalan pelastuspäällikkö. Kareinen toimii tällä hetkellä pelastuspäällikkönä Kajaanissa.

Kareisen valinta on yllätys ainakin sen perusteella, että pelastusjohtaja Erkki Hokkanen esitti virkaan palopäällikkö Sampsa Lintusta Lappeenrannasta.

Demokratia on puhunut. Uskon, että saamme hyvän pelastuspäällikön. — Jari Karhu

Kareinen ei ollut Hokkasen kakkossuosikkikaan, vaan Hokkanen esitti Lintusen kieltäytymisen varalle paloinsinööri Ilkka Eskelistä Porvoosta.

Pelastuspäällikön virkavalintaa valmisteleva työryhmä oli myös ollut yksimielisesti Sampsa Lintusen kannalla.

Pelastuslautakunnan torstai-illan kokouksessa Liisa Terävä (sd.) teki vastaehdotuksen ja esitti virkaan Jani Kareista.

Asiasta järjestettiin suljettu lippuäänestys. Sen voitti Kareinen äänin 5 — 3.

Kareinen oli kuitenkin yksi kolmesta loppusuoralle päässeistä, joille tehtiin myös soveltuvuustesti.

Pelastuslautakunnan puheenjohtaja Jari Karhu (kesk.) vaikutti hieman hämmentyneeltä kokouksen jälkeen. Karhu kertoo olleensa itse Lintusen valinnan kannalla.

— Mutta demokratia on puhunut. Uskon, että saamme hyvän pelastuspäällikön.

Vaati kolme käsittelyä

Valinta Etelä-Karjalan pelastuslautakunnassa virahti kolmanteen käsittelyyn.

Pelastusjohtaja Erkki Hokkanen piti pelastuspäällikön virkavaalin kulkua tavanomaisena, vaikka siihen meni pitkä syksy.

— Ensin halusimme lisätä niiden hakijoiden määrää, joista teetettiin henkilöarvio. Toisella kerralla katsoimme viisaimmaksi vielä tarkistaa, että kaikki virkavaalin päättäjät ovat esteettömiä. Kumpikin oli normaali syy lykätä asian käsittelyä lisäselvityksiä varten.

Hokkanen on hyvin tyytyväinen, että pelastuspäällikön virka Etelä-Karjalassa kiinnosti kaikkiaan 17:ä hakijaa. Iso osa joukosta oli muualta Suomesta.

Hän pitää luontevana, että vakituinen virka maakunnan pelastustoimen kakkosmiehenä kiinnostaa. Niitä tulee harvakseltaan avoimeksi.

— Uskon, että Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella on hyvä maine työpaikkana ja tänne haluttaisiin tulla. Se on myönteistä.

Nykyinen pelastuspäällikkö Ulf Westerstråhle jää virallisesti eläkkeelle kesän alussa. Nykyisen tehtävä hoitaa vt:nä Sampsa Lintunen.

Valintaa valmistelleeseen työryhmään kuuluivat pelastuslautakunnan puheenjohtajat, pelastusjohtaja ja Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut