Oikeusasiamies tarttuu lääkärihelikopterista tehtyihin kanteluihin ensi viikolla

Esittelijä Tanttinen-Laakkonen: ”Asian käsittelyn loppumetreillä tukikohta vaihtui Lappeenrannasta Kouvolaan. Se on asian ydin tässä.”

Katja Juurikko

Lääkärihelikopteripäätöksestä oli maanantaihin mennessä jätetty 11 kantelua.

Kantelut lääkärihelikopterista etenevät ensi viikolla eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläiselle. Esittelijä Kaija Tanttinen-Laakkonen oikeusasiamiehen kansliasta kertoo, että kanteluita on tullut kaikkiaan 11.

— Kantelut on nyt jaettu esittelijälle, ja kantelut ratkaisee oikeusasiamies Petri Jääskeläinen, selvittää Tanttinen-Laakkonen.

Tanttinen-Laakkonen pääsee ensi viikolla keskustelemaan kanteluista Jääskeläisen kanssa. Tuollon selviää, miten asiassa edetään ja minkälaisella aikataululla.

Tanttinen-Laakkonen toteaa, että kaikki kantelut koskivat samaa asiaa eli sitä, että hallituksen reformiministerityöryhmä päätyi sijoittamaan Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohdan Uttiin Kouvolaan.

Asia juontaa juurensa oikeusasiamies Jääskeläisen aikaisempaan päätökseen, jossa kantelun perusteella lähdettiin tutkimaan sitä, että Pohjanmaalla ja Kaakkois-Suomessa on kipupisteet, joihin lääkärihelikopterin palvelu ei yllä. Oikeusasiamies päätyi siihen, että myös sinne pitää saada lääkärihelikopteripalvelua. — Kaija Tanttinen-Laakkonen

— Ja vielä niin, että asian käsittelyn loppumetreillä tukikohta vaihtui Lappeenrannasta Kouvolaan. Se on asian ydin tässä.

Tanttinen-Laakkonen luonnehtii asiaa tärkeäksi.

— Asia juontaa juurensa oikeusasiamies Jääskeläisen aikaisempaan päätökseen, jossa kantelun perusteella lähdettiin tutkimaan sitä, että Pohjanmaalla ja Kaakkois-Suomessa on kipupisteet, joihin lääkärihelikopterin palvelu ei yllä. Oikeusasiamies päätyi siihen, että myös sinne pitää saada lääkärihelikopteripalvelua. Tämä on se, mitä eduskunnan oikeusasiamies on asiassa aiemmin tehnyt.

Joulun alla annetusta tukikohtapäätöksestä ovat kannelleet Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, Rautjärven kunta sekä yksityishenkilöitä. Parikkalan kunta käsittelee kantelun jättämistä tiistaina.