Ruokolahden kunnanhallitus päättää maanantaina kunnanjohtajaksi hakeneiden haastatteluista – Taina Paananen on hakijajoukkoon lähtökohtaisesti tyytyväinen: "Yritämme nyt löytää yhteisen ymmärryksen siitä, miten seuraavaksi edetään"

Kunnanhallitus päättää pidennetäänkö hakuaikaa vai kutsutaanko osa hakijoista haastatteluihin. Jos haastattelut voidaan pitää 23. marraskuuta, pääsisi valtuusto päättämään kunnanjohtajavalinnasta 30. marraskuuta.

Anu Pakarinen

Taina Paananen toteaa Ruokolahden kunnanjohtajahaun olleen kokonaisuudessaan poikkeuksellinen prosessi. - Kiva, että hakijoita on riittänyt ja ymmärtääkseni eri lähtökohdista, Paananen sanoo. Arkistokuva.
Taina Paananen toteaa Ruokolahden kunnanjohtajahaun olleen kokonaisuudessaan poikkeuksellinen prosessi. - Kiva, että hakijoita on riittänyt ja ymmärtääkseni eri lähtökohdista, Paananen sanoo. Arkistokuva.

Ruokolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen ei ollut vielä torstai-iltaan mennessä ehtinyt tarkemmin perehtyä kunnanjohtajaksi hakeneiden taustoihin.

– Nimet olen lukenut lehdestä, mutta tarkempaa yhteenvetoa hakijoista saadaan huomisen mennessä. Osan kanssa olen kyllä keskusteluja käynyt hakuajan aikana, mutta kattavasti en voi hakijoita tässä vaiheessa kommentoida.

Ruokolahden kunnanjohtajaksi haki määräaikaan mennessä 11 henkilöä. Heidän joukossaan on Puumalan nykyinen kunnanjohtaja Matias Hilden.

– Lähtökohtaisesti olen hakuun tyytyväinen. Tämä on ollut monella tapaa poikkeuksellinen prosessi. Kiva, että hakijoita on riittänyt ja ymmärtääkseni eri lähtökohdista, Paananen sanoo.

Näin prosessi etenee

Ruokolahden kunnanjohtajahakua käsitellään seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa, joka pidetään maanantaina.

Taina Paanasen mukaan alustavasti on sovittu, että maanantaina tehdään päätös siitä, jatketaanko hakuaikaa vai kutsutaanko osa hakijoista haastatteluihin.

– Jos päädytään siihen, että seuraavaksi edetään haastatteluihin, niin haastattelut pidetään 23. marraskuuta. Tässä tapauksessa kunnanjohtajan valinnasta päätettäisiin kunnanvaltuuston kokouksessa, joka pidetään 30. marraskuuta.

Paanasen mukaan haastatteluissa keskustellaan siitä, milloin uuden kunnanjohtajan olisi mahdollista aloittaa virassa.

– Jokaisella virassa olevalla henkilöllä on irtisanomisaika olemassa. Tietysti toivotaan, että uusi kunnanjohtaja saataisiin Ruokolahdelle mahdollisimman pian.

Aiotaanko kunnanjohtajahaussa tehdä tällä kierroksella jotakin toisin kuin viimeksi?

– Prosessin onnistumiseen vaikuttaa aina hyvin moni asia. Ajattelen niin, että yritämme nyt löytää mahdollisemman laajan rintaman ja yhteisen ymmärryksen siitä, miten prosessissa seuraavaksi edetään, Paananen sanoo.