Imatran kaupungintaloon ja kulttuuritalo Virtaan ei ole saatu valittua vielä uutta ravintoloitsijaa: Loppusuoralla kolme toimijaa

Nykyisen palvelutuottajan Saimaan tukipalvelujen sopimus päättyy kesällä.

Anu Pakarinen

Kaupungintalon lounaskahvila Inkeri palvelee tällä hetkellä myös väistötiloissa opiskelevia koululaisia.
Kaupungintalon lounaskahvila Inkeri palvelee tällä hetkellä myös väistötiloissa opiskelevia koululaisia.

Imatran kaupunki hakee kaupungintalolle ja kulttuuritalo Virtaan parhaillaan uutta lounasravintola- ja kahvilayrittäjää.

Nykyisen palveluntuottajan Saimaan tukipalvelujen sopimus päättyy kesä-heinäkuussa. Yritys ei ole kiinnostunut jatkosta, joten varmuudella ravintoloitsija ja kahvilanpitäjä vaihtuu.

Uutta toimijaa, tai toimijoita, haetaan parhaillaan neuvottelumenettelyllä.

Nykyisestä poiketen kaupungintalon ja kulttuuritalo Virran kahvila- ja ravintolatoiminnot on mahdollista eriyttää eri firmoille.

Lopullinen valinta tullaan tekemään kolmen toimijan joukosta.

— Tammi-helmikuussa aloitettiin neuvottelut niiden toimijoiden kanssa, jotka ilmoittautuivat halukkaiksi mukaan neuvottelumenettelyyn. Useampi neuvottelukierros on käyty. Vielä ei ole päästy lopulliseen tarjouspyyntövaiheeseen, koska on keskeisiä asioita vielä selvittämättä, mainitsee projektipäällikkö Simo Timperi Imatran kaupungilta.

Neuvottelumenettelyä käytetään yleisesti hankinnoissa, joissa haluttu lopputulos ei ole ennakkoon tarkkaan määritelty. Aiemmin esimerkiksi Mansikkalan uuden koulukeskuksen päätoteuttaja valittiin neuvottelumenettelyllä.

Kiinnostuneiden määrä oli iloinen yllätys

Kaupungintalon ja kulttuuritalon kahvila- ja ravintolapalveluista on tarkoitus tehdä nelivuotinen sopimus.

Kaupungintalon lisäksi Imatra hakee uutta palveluntuottajaa myös naapuritalo Virtaan.
Kaupungintalon lisäksi Imatra hakee uutta palveluntuottajaa myös naapuritalo Virtaan.

Uuden palveluntuottajan tai -tuottajien tulee aloittaa toimintansa viimeistään elokuun alussa.

Kilpailutus käynnistyi marraskuun lopussa, kun Imatran kaupunki järjesti keskustelutilaisuuden ravintola- ja kahvilatoiminnasta kiinnostuneille. Paikalla oli kymmenkunta yrittämisestä kiinnostunutta tahoa. Määrä oli kaupungille iloinen yllätys.

Tämän jälkeen julkaistiin hankintailmoitus julkisten hankintojen sivustolla Hilmassa. Toiminnasta kiinnostuneita yrityksiä pyydettiin ilmoittautumaan neuvottelumenettelyyn. Ilmoittautuneita oli kolme, jotka kaikki läpäisivät seulan ja kelpuutettiin mukaan tarjouskilpailuun.

— Toimijat ovat luotettavia ja kelpoisuus tarkistettu jo prosessin alkaessa, Timperi kertoo.

Luetuimmat