Ruokolahden ja Rautjärven seurakunnissa veroa peritään Imatraa tiukemmin — Seurakuntien talous selkenee fuusiopäätösten myötä

Heidi Veijalainen

Ruokolahden seurakunta katsoo ensi vuoteen vakain mielin.
Ruokolahden seurakunta katsoo ensi vuoteen vakain mielin.

Päällä olevista liitosneuvotteluista huolimatta Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven seurakunnat tekevät ensi vuoden talousarvionsa vielä itsenäisesti. Rautjärven kirkkovaltuuston puheenjohtaja Seija Stavén ei ota kantaa siihen, miltä tuleva vuosi vaikuttaa valtuuston silmin.
— Ollaan sopeuduttu ajatukseen, että johonkin ollaan fuusioitumassa. Sitten kun päätös tulee, katsotaan, ollaanko tyytyväisiä.

Niin näkee myös Rautjärven seurakunnan talousjohtaja Jouko Pokkinen. Rautjärvi kiristi kirkollisveroaan 1,75 prosentista 1,95:een vuoden alussa.
— Ei olla mitään sen suurempia suunnittelemassa. Koitetaan ensi vuosi selvitä normaalitoiminnalla, sitten mennään jonkinnäköiseen liittoon. Ongelmat ovat yhteiset mutta meillä selvimmät.

Valtuuston päätös kuun lopulla ratkaisee taloustilanteen arvioinnin. Näin katsoo Ruokolahden kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Henttonen.
— Valtuuston päätös kuun lopulla ratkaisee, onko kyseessä kahden vai kolmen seurakunnan liitos. Sen jälkeen tilannetta pystyy arvioimaan.

Ruokolahti katsoo ensi vuoteen kuitenkin vakain mielin. Verotulot vähenevät jokaisessa seurakunnassa, mutta pöytäkirjoissa ei ole 1,75 prosentin kirkollisveron korotusta.
— Tulot vähenevät kaikkialla, mutta olettaisin, että mennään melko samalla kaavalla. Ruokolahdella on siinä suhteessa paras tilanne tällä hetkellä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset