Nyt puhuu Linnalan koulun rehtori Ari Leino: Työssä saatu palaute ja työnantajan palaute ovat kuin eri maailmasta

Matti Veijalainen

Kolmen salaman kaupungin kouluissa kipunoi.
Kolmen salaman kaupungin kouluissa kipunoi.

Linnalan koulun rehtori Ari Leino ei ole pahoillaan siitä, ettei tullut valituksi Imatran uusiin rehtorivirkoihin. Hän on pahoillaan sen sijaan kohtelustaan ja valintaprosessin kummallisuuksista.

Takana on 30 vuotta Imatran kaupungilla, joista 21 vuotta esimiestehtävissä. Tänä keväänä Leino sai kuulla työnantajaltaan, ettei sovellu vaativiin johtamistehtäviin. Hän ei tunnista itseään henkilöarvioinnin tuloksista, eikä myöskään hyväksy niitä.

Anne Vihavainen

Ari Leino.

— Omassa työssä saatu palaute on kuin eri maailmasta, Leino sanoo.

Henkilöarviointi perustui Leinon mukaan ryhmäkeskusteluun ja rasti ruutuun -kyselyyn, jonka väittämät eivät liittyneet mitenkään kouluun ja sen johtamiseen, vaan olivat muualta yrityselämästä. Hän piti asetelmaa väkinäisenä.

— Tiesin, mitä siinä haettiin, mutta vastasin sen mukaan, kuten koulumaailmassa toimittaisiin. Tulokset olivat sen mukaisia, Leino hymähtää.

Hän arvelee tietävänsä, mistä kenkä puristaa. Hän ei ole pelännyt kyseenalaistaa ylempiensä toimintaa ja on puolustanut muun muassa Linnalan kieliluokkien säilyttämistä Mansikkalassa.

— Uskon tällä olleen merkitystä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.