Kangaskosken raja-asema vuokralle pelkillä käyttökuluilla — Kunta toivoo vuokralaista tai vuokralaisia jo ensi kesäksi

Juho Jylhä

Kangaskosken entinen rajavartioasema etsii edelleen hyvää vuokralaista, tositarkoituksella.
Kangaskosken entinen rajavartioasema etsii edelleen hyvää vuokralaista, tositarkoituksella.

Rautjärven Kangaskosken vanhalle raja-asemalle ei ole löytynyt sopivaa vuokralaista yrityksistä huolimatta. Siksi kunta pohtii nyt uusia keinoja.

Kunnanhallitus päätti alkuvuonna, että asema kiinteistöineen voidaan vuokrata pelkillä käyttökuluilla, mikäli sopiva vuokralainen löytyy — tai useampi sopiva vuokralainen, kertoo Juha-Pekka Natunen, Rautjärven elinvoima- ja hankekehittäjä.

— Neuvotteluja eri toimijoiden kanssa on jo käyty, mutta toki toivomme että ehdokkaita tulisi lisääkin. Kuka tahansa kiinnostunut voi ottaa yhteyttä.

Tarkoitus on vuokrata kiinteistö pelkillä käyttökuluilla noin puolentoista vuoden mittaiseksi kokeilujaksoiksi. Jakso alkaa tämän vuoden huhtikuussa, ja päättyy syyskuun lopussa vuonna 2020.

Käyttökulujen suuruutta on hankala arvioida, mutta kunta pyrkii hankkimaan viitteelliset arvot alkuvuoden 2019 aikana.

Varsinaista deadlinea vuokralaisen löytämiselle ei ole, mutta kunta toivoo että sellainen saataisiin jo tulevalle kesälle. Kiinteistön päärakennuksen ja pihan on määrä olla toimintakunnossa tulevan huhtikuun aikana.

Mahdollistaa liiketoiminnan kokeilun kahden sesongin ajaksi

Kokeilujakson aikana vuokralainen tai vuokralaiset laativat kunnan kanssa yhteisen kehityssuunnitelman. Siinä sovitaan kiinteistön kehittämisestä ja parantamisesta.

Mahdollisten uusien investointien kohdalla voidaan sopia, että kunta sijoittaa kiinteistöön yhdessä vuokralaisen kanssa.

Jos vuokralainen tai vuokralaiset haluavat jatkaa toimintaa raja-asemalla vielä kokeilujakson jälkeenkin, vuokrahinta määritellään uudestaan.

Kunnan mukaan mietinnässä oleva toimintamalli mahdollistaisi tilan liiketoiminnallisen käytön kokeilun kahden matkailusesongin ajan.

Kangaskosken rajavartioasema on rakennettu 1950-luvulla ja se sijaitsee Hiitolanjoen varrella. Rajavartiolaitos luopui kiinteistöstä viime vuosikymmenen loppupuolella.

Luetuimmat

Kommentoidut