Imatran seurakunnassa koettiin avun hakijoiden ryntäys — kun Kelasta ei kuulunut mitään, haettiin apua tutummalta taholta

Minna Mäkinen

Elämän avuksi -yhdistyksen ruokakassijakelu tapahtuu Vuoksenniskalla seurakunnan tiloissa Postillassa.

Imatran seurakunnan diakoniatyössä koettiin hengästyttävä tammikuu, kun vastaanotolle alkoi virrata yllättävän paljon avun tarvitsijoita. Tammikuussa seurakunta päätyi avustamaan rahallisesti 28 henkilöä, kertoo diakonian työalajohtaja Riitta Sjöblom Imatran seurakunnasta.

— Meiltä meni tammikuussa avustuksiin yli 6 000 euroa. Budjetti ylittyi reippaasti. Jos tahti olisi jatkunut tällaisena, olisivat määrärahamme loppuneet puolessa vuodessa.

Tammikuussa 2016 avustettavia oli ollut 17 ja avustussumma noin 1 800 euroa.

Osasyy ruuhkaan oli toimeentulotuen siirtyminen Kelan maksettavaksi. Uusi käytäntö ei ollut vielä ihmisille tuttu, arvioi Sjöblom. Apua lähdettiin hakemaan tutummalta taholta.

Seurakunnassakin uusi systeemi jouduttiin opettelemaan kantapään kautta. Marssijärjestys selvisi Eksoten sosiaalityöntekijöiden avustuksella.

— Nyt käytäntömme on se, että ihmisiä kehotetaan hakemaan aina ensin tukea Kelalta ja Eksotelta. Me haluamme auttaa ja tukea, mutta meidän resurssimme eivät mitenkään riitä.

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Luetuimmat

Uusimmat uutiset