Imatralle kahden kaupungin koululaisia — Tieto Joutsenon kouluevakoista yllätti imatralaiset

MIKA STRANDÉN

Joutsenon koulukeskus korvautuu pääosin uudella, rakentaminen alkaa ensi vuonna.

Mansikkalassa käy syksystä 2019 alkaen perusopetuksessa olevia oppilaita kahdesta kaupungista.

Noin 450:n oppilaan ilmestyminen Mansikkalan koulukampukselle tuli imatralaisille päättäjille täytenä yllätyksenä.

Joutsenon koulun 4.—9.-luokan oppilaat siirtyvät kahden lukuvuoden ajaksi väistötiloihin ammattikorkeakoululta tyhjilleen jääviin Tietäjäntalon tiloihin. Kiinteistön omistaa LUT-konserni.

Joutsenossa koulun apulaisrehtorina toimiva Imatran hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainenkaan ei tiedä, onko Lappeenrannan toimitilat tilojen vuokraajana ollut yhteydessä Imatraan tässä asiassa.

Varsinaista tarvetta ei Urpalaisen mielestä edes ole. Väistöiloissaan Joutsenon koulu ei tarvitse toimintaansa tukea Imatran kaupungilta. Toisaalta Imatra ei edes pystyisi tällä hetkellä tarjoamaan esimerkiksi liikuntatiloja tai käsityöluokkia joutsenolaisille.

— Hyvinvointilautakunnan puheenjohtajana en näe minkäänlaista mahdollisuutta käyttää Mansikkalassa minkäänlaisia tiloja, koska ne ovat aamusta iltaan käytössä.

Ruokapalvelut uusille oppilaille järjestää Saimaan Tukipalvelut Oy, jolta myös Imatra ostaa palvelut omille kouluilleen.

Joutsenossa on kokemusta evakkokoulusta, kun Muukonniemen koulu siirtyi väistöön Joutsenoon. Oppilaat siirrettiin tilauskuljetuksilla oman koulun pihasta Joutsenon koululle, ja koulupäivä päättyi oman koulun pihalle. Samalla tavalla aiotaan toimia tälläkin kerralla.

Kuljetuspäiviä pyritään minimoimaan siten, että taitoaineet keskitetään yhdelle viikonpäivälle, jolloin opetus järjestetään Joutsenossa. Sinne on jäämässä liikunta, käsityöt ja musiikki.

— Joutsenolaisesta näkökulmasta katsottuna on järkevää hyödyntää Joutsenossa olevat tilat. Meillähän siellä on oikeasti aivan mahtavat liikuntatilat.

Tietäjäntalon opetustiloissa ei Urpalaisen mielestä ole moitteen sijaan. Tila on kouluksi rakennettu ja sopii koulun käyttöön.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat