Mattoja saa pian taas Lappeentieltä, sillä uusi pop up -myymälä avaa ensi viikolla — "Joitain kuukausia on tarkoitus ainakin olla", kertoo kauppias Reima Lehto

Mattokeskuksen pop up -myymälän on määrä avata ovensa ensi viikon torstaina.

Jasmin Ojalainen

Elina Makkonen purkaa rullia kääreistään ensi viikkoa varten. Makkonen myi mattoja myös Kaluste kaakon pop up-kaupassa viime syksynä.
Elina Makkonen purkaa rullia kääreistään ensi viikkoa varten. Makkonen myi mattoja myös Kaluste kaakon pop up-kaupassa viime syksynä.

Lappeentielle avataan uusi pop up -mattomyymälä ensi viikon torstaina. Sen takana on Kuopiossa sijaitsevan Mattokeskuksen yrittäjä Reima Lehto, joka on vuosien varrella hääräillyt paikallisessa mattobisneksessä.

— Olen aikanaan toimittanut mattoja Imatralle ja ottanut muun muassa silloin Helsingintiellä sijainneen liikkeen hetken ajaksi hoitaakseni. Tuolloin yritykseni nimi oli Pohjanmaan Mattokeskus. Tänne uskalsin lähteä kun tämä liiketila jäi tyhjilleen, Lehto kertoo.

Karjalan maton entisessä liiketilassa mattomyynnin pop up -toimintaa oli viimeksi viime syksynä, kun Kaluste kaakko viihtyi paikalla neljän kuukauden ajan ennen siirtymistään Mansikkapaikkaan. Lehdon mukaan Mattokeskuksen ponnahdusmyymälän jatkosta päätetään tilanteen mukaan.

— Joitain kuukausia on tarkoitus ainakin olla, mutta katsotaan, miten kansa lähtee liikkeelle. Mennään henkilökunnankin ehdoilla.

Jasmin Ojalainen

Useaan otteeseen mattokauppana toiminut Lappeentien tila vilkastuu jälleen tutulla liiketoiminnalla.
Useaan otteeseen mattokauppana toiminut Lappeentien tila vilkastuu jälleen tutulla liiketoiminnalla.

Tällä hetkellä henkilökuntaan kuuluu myyjä Elina Makkonen, mutta haussa on mahdollisesti vielä toinen käsipari. Makkosen mukaan asiakasvirtaa voi löytää paikalle laajemmaltakin, sillä mattojen erikoisliike uupuu esimerkiksi Lappeenrannasta.

— Tällä paikalla on mattoja on myyty hyvin aina ennenkin. Toivotaan ja odotetaan, että asiakkaat tulevat totuttuun tapaan avaamaan oven, Makkonen sanoo.

Ensimmäiset mattorullat kauppias toimitti myymälään kolme viikkoa sitten, jonka jälkeen reissuja Imatralle on kertynyt viisi. Lehto kertoo jatkossa kulkevansa Savon ja Etelä-Karjalan väliä tarpeen mukaan.

— Ei varmaan ihan viikoittain, mutta kyllä täällä pitää käydä aina silloin tällöin, hän muotoilee.

Valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa, mutta osa kääreissä olevista matoista odottelee vielä näytille pääsyä. Valikoimaa Lehto kuvailee monipuoliseksi. Kuopion myymälä antaa osviittaa siitä, mitä ihmiset haluavat lattioilleen.

— Aika paljon on mennyt sileää mattoa, erilaista villaa, viskoosia ja käytävämattoja. Nukkamattoakin myydään vielä, Lehto luettelee.

Juttua päivitetty 18.9.2019 klo 13:55: kuvatekstiä muokattu.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset