Musta maanantai Kouvolan tieliikenteessä — kolme kuoli kahdessa kolarissa, lisäksi kolmas vakava onnettomuus

Katja Juurikko

Liikkalantien onnettomuudessa henkilöauto törmäsi edellä ajaneeseen ja ajautui rekan eteen.

Maanantai oli synkkä päivä tieliikenteessä Kouvolassa. Kaupungin alueella tapahtui kolme vakavaa onnettomuutta, joissa kuoli kolme ihmistä.

Iltapäivällä Inkeroisissa sattuneessa henkilöuton ja rekan törmäyksessä kuoli kaksi henkilöä ja ainakin yksi loukkaantui. Aamuyöllä Jaalassa kuljettaja kuoli ulosajossa.

Lisäksi yksi henkilö loukkaantui vakavasti aamulla tila-auton ja kuorma-auton välisessä liikenneonnettomuudessa Tykkimäen lähellä.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen ja Kaakkois-Suomen poliisin mukaan kyse on sattumasta eikä onnettomuuksista voida välttämättä löytää mitään yhteistä tekijää.

Päivystävä palomestari Antti Tenhunen mainitsee, että iltapäivällä tien pinta Liikkalan ja Inkeroisten välillä oli liukas. Silti keli oli normaali Suomen talvikeli.

Hän huomauttaa, että yleensä kun pakkanen lauhtuu, onnettomuuksia sattuu liukastuvien kelien takia.

Poliisin tilannekeskus pitää maanantain onnettomuuksia pelkkänä sattumana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.