Helsinkiläispariskunta matkusti Imatralle varta vasten kävelemään: Valon Vuoksi -kävely starttasi tänä aamuna toista kertaa, mukaan voi liittyä iltaan asti

Matkaan lähti aamulla noin 20 kävelijää. Lisää osallistujia odotetaan mukaan matkan varrelta.

Anu Pakarinen

Matti Reinikainen ja Päivi Kallioinen (kuvassa keskellä) ovat innokkaita kävelijöitä. Joka ilta he kävelevät yhdessä 6–7 kilometrin lenkin.
Matti Reinikainen ja Päivi Kallioinen (kuvassa keskellä) ovat innokkaita kävelijöitä. Joka ilta he kävelevät yhdessä 6–7 kilometrin lenkin.

Valon Vuoksi -yhdistyksen järjestämä hyväntekeväisyyskävely käynnistyi tänä aamuna kello 8 Imatrankosken Koskenpartaalta.

Aurinkoisessa säässä matkaan lähti noin 20 kävelijää.

Kaikki juoksevat maratoneja, mutta me emme tykkää juosta. Tämä on ensimmäinen kävelytapahtuma, jonka olen löytänyt. — Päivi Kallioinen

Joukossa olivat muun muassa Päivi Kallioinen ja Matti Reinikainen Helsingistä. Pariskunta saapui Imatralle varta vasten kävelemään.

— Kaikki juoksevat maratoneja, mutta me emme tykkää juosta. Tämä on ensimmäinen kävelytapahtuma, jonka olen löytänyt, Päivi Kallioinen kertoo.

Hyväntekeväisyys hyvänä kakkosena

Innokkaista kävelijöistä Imatralle matkustaminen kävelytapahtuman takia ei tunnu mitenkään erikoiselta. Matkustaahan moni maratonienkin perässä ympäri maailman.

— Tämä on pieni ponnistus siihen verrattuna, Päivi Kallioinen sanoo.

Lisäksi pariskuntaa motivoi tapahtuman luonne. Heitäkin järkyttivät joulukuun 2016 tapahtumat Imatran Koskenpartaalla.

— Imatra tuntuu niin rauhalliselta ja pieneltä paikalta. Ei voisi uskoa, että sellaista voisi sattua täällä. Hyväntekeväisyys on toinen hyvä syy osallistua tapahtumaan, Imatralla syntynyt Päivi Kallioinen sanoo.

Vuosi sitten ajankohta ei käynyt

Kallioinen bongasi tapahtuman Valon Vuoksen nettisivuilta jo vuosi sitten, jolloin kävely järjestettiin ensimmäisen kerran. Silloinen ajankohta ei kuitenkaan heille sopinut.

Tänä vuonna pariskunta varmisti osallistumisensa hyvissä ajoin.

Imatrankoskelta kävelijät suunnistivat ensin Vallinkoskelle ja sieltä edelleen Mellonmäkeen, jonne saavutaan noin kello 10.15. Siitä reitti jatkuu kohti Ukonlinnaa ja Malonsaarta.
Imatrankoskelta kävelijät suunnistivat ensin Vallinkoskelle ja sieltä edelleen Mellonmäkeen, jonne saavutaan noin kello 10.15. Siitä reitti jatkuu kohti Ukonlinnaa ja Malonsaarta.

— Tulimme perjantai-iltana junalla ja menimme yöksi hotelliin. Kävelemme tänään noin kolmen tunnin ajan, sitten pitää mennä hotelille vaihtamaan vaatteet ja palata Helsinkiin. Illalla meille tulee vieraita Japanista, pariskunta kertoo.

Reitin pituus 50 kilometriä

Valon Vuoksi -kävely on haastetempaus, jolla vaalitaan Koskenpartaalla surmattujen Anne Vihavaisen, Katri Ikävalkon ja Tiina Wilén-Jäppisen muistoa sekä kerätään varoja yhdistykselle.

Yhdistys perustettiin edistämään ja tukemaan mielenterveysongelmien ehkäisyä, havaitsemista ja hoitoa. Yhdistys on lahjoittanut eri kohteisiin, muun muassa tutkimukseen, jo merkittäviä summia.

kartta.jpg

Tämänpäiväisen kävelylenkin koko pituus on 50 kilometriä, mutta porukkaan voi liittyä mistä tahansa matkan varrelta. Ideana on, että jokainen kävelee sellaisen matkan kuin ehtii, jaksaa ja haluaa. Tarkemmat tiedot löytyvät muun muassa yhdistyksen Facebook-sivuilta.

Viimeinen etappi käynnistyy kello 18.30 Ritikanrannasta Teollisuustyöväen asuntomuseolta. Sieltä kulkue suuntaa päätöspisteeseen Koskenpartaalle, jonne saavutaan noin kello 20.