Teatteri Imatraan pääsee syyskuussa vain puolikkaita katsomollisia – Kasvomaskeja ei vaadita, käsidesiä on tarjolla

Syksyn ensimmäinen näytelmä saa ensi-iltansa 12. syyskuuta.

Jarmo Hämäläinen

Viime keväänä Ilmari Saarelainen pääsi osallistumaan Kultalammen harjoituksiin vain etänä, tänä syksynä hän on ollut myös liveharjoituksissa. Kuvassa myös toista pääroolia esittävä Ulla-Maija Järnstedt.
Viime keväänä Ilmari Saarelainen pääsi osallistumaan Kultalammen harjoituksiin vain etänä, tänä syksynä hän on ollut myös liveharjoituksissa. Kuvassa myös toista pääroolia esittävä Ulla-Maija Järnstedt.

Teatteri Imatran tämän syksyn ensimmäinen ensi-ilta koittaa vajaan kuukauden kuluttua. Amerikkalaisen Ernest Thompsonin kirjoittama Kultalampi-komedia saa ensi-iltansa 12. syyskuuta. Näytelmän toisessa pääroolissa vierailee Ilmari Saarelainen.

Syksyn seuraava näytelmä, 39 askelta tulee ensi-iltaan 24. lokakuuta.

Koska koronan uhka on edelleen erittäin todellinen, joten Imatran teatterikin noudattaa Suomen Teatterit ry:n laatimaa ohjeistusta.

– Toiveikkain mielin tässä toki mennään. Elämme viikko kerrallaan ja jos tilanne muuttuu, niin sitten menemme hallituksen suositusten mukaan, sanoo teatterinjohtaja Timo Rissanen.

Elävää teatteria kuitenkin kaivataan, Rissanen sanoo ja kertoo eri suomalaisten teattereiden tekemistä kyselyistä, joiden mukaan teatterinystävien halu päästä katsomaan esityksiä on erittäin korkealla.

Katsomoon pääsee väestä vain puolet

Teatteri Imatra aloittaa tulevan syyskautensa puolitetulla katsomolla, eli päänäyttämön katsojaluku on puolitettu tällä tietoa koko syyskuun ajan. Kahden vierekkäisen paikan jälkeen aina yksi tyhjä paikka.

Kasvomaskin käyttöä teatteri ei katsojiltaan vaadi. Sen sijaan kaikilla aulahenkilökunnan työntekijöillä on suu-nenäsuojus tai visiiri.

– Lippukassalta maskeja toki saa, Rissanen sanoo.

Katsomon ovet avataan jo 20 minuuttia ennen esityksen alkamista. Sairaana teatteriin ei kannata tulla, ja jos oireita alkaa ilmaantua lipun ostamisen jälkeen, lipun voi vaihtaa myöhempiin esityksiin vielä esityspäivänäkin.

Vaihtaminen onnistuu arkisin kello 9 – 15 puhelimitse numerossa 020-6176647 ja sähköpostilla osoitteessa teatteri@imatra.fi.

Teatteri muistuttaa myös turvaväleistä. Sen aulassa tulee olemaan saatavilla myös käsidesiä ja muun muassa kaikkien yleisötilojen siivousta on tehostettu.

– Aloitimme työt 3. elokuuta ja kävimme nämä kaikki asiat läpi muun muassa järjestyksenvalvojien ja siivoojien kanssa, Rissanen sanoo.

Juttua muokattu klo 11.17: muokattu otsikkoa.

Luetuimmat