Varpalahden wakeboard-radan avajaisia vietetään ensi keväänä — Vesilautailijoiden käyttöön tuleva alue kutistui 700 neliöstä 250 neliömetriin: ”Haluamme saada kiinteät kulut niin pieneksi kuin mahdollista”

Seuraava vaihe on vuokrasopimuksen solmiminen kaupungin ja liukuratayhtiön välillä.

Joonas Tapaninen

Vaijeriradan tolpat ovat jo pystyssä. Toinen niistä sijaitsee uimahallin takapihalla, toinen vastarannalla entisellä matonpesupaikalla.
Vaijeriradan tolpat ovat jo pystyssä. Toinen niistä sijaitsee uimahallin takapihalla, toinen vastarannalla entisellä matonpesupaikalla.

Imatralle Varpalahteen tulevan wakeboard eli vesilautailuradan suunnitelmat ovat tarkentuneet. Hankkeen taustalle perustetun olevan Wake Park Imatra -yhtiön Toni Kainulainen kertoo, että avajaisia päästään viettämään ensi keväänä.

— Avajaishumuun halutaan ympätä muutakin markkinameininkiä ja tuoda paikalle ammattitason hiihtäjiä ja weikkaajia. Tarkoitus on yhdistää Vuoksen kalastuspuiston kesäkauden avaus samaan tapahtumaan, Kainulainen visioi.

Liukuratahankkeen määräalojen vuokraamista käsiteltiin tiistaina kaupunkikehityslautakunnassa. Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikkään mukaan lisäesityslistalla oli wakeboard -yhtiön maavuokrasopimuksen tarkastaminen.

Vesilautailurataa suunniteltiin alun perin noin 700 neliömetrin alueelle, mutta nyt vuokra-alueen pinta-ala on kutistunut 250 neliöön. Toni Kainulaisen mukaan tämä johtuu siitä, että aloitteleva yhtiö haluaa säästää kiinteissä kustannuksissa.

— Haluamme saada kiinteät kulut niin pieneksi kuin mahdollista. Toki ymmärrämme sen, että kaupungin määräalasta pitää maksaa, eikä mitään ilmaiseksi olla hakemassa, hän painottaa.

Rata valmistumassa

Seuraava vaihe on vuokrasopimuksen solmiminen kaupungin ja liukuratayhtiön välillä.

— Meillä on toimenpidelupa, että saamme alkaa tekemään töitä alueella. Rata sijoittuu uimahallin takapihan ja vastarannalla sijaitsevan vanhan mattolaituripaikan välillä, Kainulainen selvittää.

Tolpat ja niiden välillä kulkeva 210-metrinen vaijerirata ovat jo pystyssä.

— Rata on käytännössä tehty ja vetokapulakin on saatu kiinni, mutta harusvaijereiden painotus on vielä kesken. Vielä ei siis ole päästy hiihtämään, mutta varmasti syksyn aikana päästään jo ottamaan tuntumaa, onko etäisyys riittävä. Kysehän on yksi Suomen pisimmistä wakeboard-radoista, Kainulainen kertoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset