Kuusihenkinen perhe pelastui täpärästi autopalosta Partalantiellä — Raju palo poltti myös pellonlaitaa ja sulatti asvattia

Mari Koukkula

Kuusihenkinen perhe pelastui täpärästi autopalosta Partalantiellä — Raju palo poltti myös pellonlaitaa ja sulatti asvattia

Kuusihenkinen perhe pelastui täpärästi palavasta henkilöautosta Partalantiellä Lappeenrannassa perjantaina.

Päivystävä palomestari Heikki Liimatainen Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että raju autopalo poltti myös pellonlaitaa ja sulatti asvalttia.

Auton moottori alkoi kärytä ajon aikana, jolloin kuljettaja pysäytti auton ja alkoi kurkistaan konepellin alle. Avaaminen ei kuitenkaan onnistunut, sillä käry muuttui  liekkipaloksi.

Kuljettaja lähti hätistämään matkustajia pois autosta. Toisen aikuisen lisäksi tila-autossa oli neljä pientä lasta, joista nuorin oli vauva.

Kaikki ehtivät ajoissa ulos eikä henkilövahinkoja sattunut. Palokunnalla ei ollut vielä tietoa, jäikö perheen omaisuutta palavaan autoon.

Palo eteni nopeasti ja auto oli pian täysissä liekeissä. Palokunnan saapuessa paikalle autosta olivat jäljellä enää metalliosat, kaikki muu oli tuhoutunut kokonaan.

Liimatainen kertoo, että peltoaukealle pysäytetyn auton palo sytytti myös maastoa palamaan. Pellonlaitaa paloi 25 neliön verran.

Kova kuumuus sulatti tien asvalttia. Pinta kuoriutui pois, ja paikalle laitetaan varoitusmerkit.

Onnettomuus sattui Mylläriläntien risteyksessä.

Jos karttaupotus ei näy, katso se tästä linkistä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset