Etelä-Karjalan koronanyrkki muistuttaa, että suosituksia tulee noudattaa joukkueurheilussakin – Kaupungeilta tiedusteltu rajoitusten höllentämistä harjoitusten ajaksi

Etelä-Karjalan alueellinen tilannekuvaryhmä muistuttaa tiedotteessaan, että nykyisiä koronasuosituksia pitää jaksaa noudattaa. Ryhmä patistaa myös nuorisoa käyttämään nykyistä useammin kasvomaskeja.

Marleena Liikkanen

Joukkuelajien harjoituksissa saa olla paikalla korkeintaan 20 henkilöä. Arkistokuvassa vesilentopalloa Savitaipaleelta.
Joukkuelajien harjoituksissa saa olla paikalla korkeintaan 20 henkilöä. Arkistokuvassa vesilentopalloa Savitaipaleelta.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19-tilannekuvaryhmä muistutti tiistain tiedotteessaan, että nykyisiä koronarajoituksia pitää jaksaa noudattaa eikä poikkeuksia rajoituksiin toistaiseksi sallita.

Tiedotteessa painotetaan, että esimerkiksi urheiluharrastusten henkilömäärän rajoituksista ei voida joustaa nykyisessä koronatilanteessa.

Etelä-Karjalan alueella ollaan edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Tilannekuvaryhmän puheenjohtajan Tuula Karhulan mukaan esimerkiksi Lappeenrannan ja Imatran kaupungilta on viime aikoina kyselty, olisiko urheiluharrastusten koronarajoituksia mahdollista höllentää joukkuelajeissa.

– Kaupungeille on tullut toiveita, voisiko harjoituksissa olla paikalla noin 25 henkilöä. Nykyinen kokoontumisrajoitus on 20 henkilöä, ja sillä mennään, Karhula muistuttaa.

AVI:lta tulossa todennäköisesti jatkoa suosituksille

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmän saamien tietojen mukaan Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) aikoo keskiviikkona tiedottaa nykyisten koronarajoitusten jatkumisesta helmikuussa.

– Tämän hetken tietojemme mukaan AVI tulee jatkamaan helmikuussa esimerkiksi 20 hengen kokoontumisrajoituksia myös Etelä-Karjalassa. Siksi tilannekuvaryhmä painottaa, ettei nyt ole aika höllentää rajoituksia, Karhula toteaa.

Mirja Hussain

Etelä-Karjalan COVID-19-tilannekuvaryhmä muistuttaa myös nuorisoa käyttämään kasvomaskeja esimerkiksi kauppakeskuksissa.
Etelä-Karjalan COVID-19-tilannekuvaryhmä muistuttaa myös nuorisoa käyttämään kasvomaskeja esimerkiksi kauppakeskuksissa.

Vaikka Etelä-Karjalassa on ollut päiviä, jolloin uusia koronatartuntoja ei ole raportoitu ollenkaan, se ei Karhulan mukaan tarkoita sitä, että koronatilanne olisi paranemassa.

– Valtakunnallisella tasolla ollaan huolissaan virusmuunnoksista. Niiden leviämisen vaara on olemassa myös Etelä-Karjalassa. Toivottavasti selvittäisiin helmikuussa yhtä hyvin kuin on selvitty nyt.

Nuorison muistettava maskit

Tilannekuvaryhmä myös huomauttaa tiedotteessaan, että nuoriso ei välttämättä ole käyttänyt kasvomaskeja niin ahkerasti kuin olisi toivottua. Karhulan mukaan huoli on aiheellinen.

– Ei ole pelkästään minun havaintoni, että esimerkiksi kauppakeskuksissa kokoontuvissa nuorisojoukossa ei läheskään kaikilla ole maskia. Tästä on tullut havaintoja myös Lappeenrannan kaupungilta.

Maskeja käytetään toki nykyään enemmän kuin vielä marraskuussa, Karhula kiittelee. Myös nuorten tulisi kuitenkin muistaa ja jaksaa jatkaa maskien käyttöä.

– Viimeiseen asti pyritään varjelemaan sitä, että yläkouluissa voisi jatkua lähiopetus ja että lukiolaiset selviäisivät kevään ylioppilaskirjoituksiin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset