Uusi tiesuunnitelma poistamassa traktorit Kuutostieltä Lappeenrannan ja Imatran väliltä — moottoriliikennetien suunnittelu alkaa ensi vuonna

Uuden suunnitelman mukaan traktoreilla ei saisi enää muutaman vuoden päästä ajaa Kuutostiellä myöskään Lappeenrannan ja Imatran välillä.

Lappeenrannan ja Imatran välinen tieosuus halutaan muuttaa lähivuosina moottoriliikennetieksi. Taavetin ja Selkäharjun väli on jo nyt liikenteen sujuvuuden ja onnettomuusriskin vähentämisen vuoksi moottoriliikennetietä, jolla hitaat ajoneuvot, kuten traktorit eivät saa ajaa.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta kerrotaan, että prosessi käynnistyy tiesuunnitelmalla ensi vuonna. Tavoitteena on, että muutaman vuoden päästä tieosuus olisi moottoriliikennetietä.

Muutos poistaisi nyt tapetilla olleet traktorionnettomuudet Kuutostieltä. Lähiviikkojen aikana Kuutostiellä on sattunut useita peräänajo-onnettomuuksia, joissa juuri traktoreita päin on ajettu.

Tiellä taajaan liikkuva korvenkyläläinen maanviljelijä Antti Arminen ei ole kovin innoissaan suunnitelmista.

— Miten tahansa se toteutettaisiinkin, matka-ajat tulevat pitenemään. Väylän pitäisi olla sellainen, että sitä pystyisi ajamaan kuuttakymppiä.

Häntä huolestuttaa myös jalankulkijoiden ja muiden tienkäyttäjien kohtalo, sillä reitti tulisi sivuamaan koulujen ja asuinkatujen sijainteja.

— Kuutostiellä ne ovat kovia objekteja, jotka törmäävät, mutta sivuteillä ne ovat niin sanotusti pehmeämpiä kohteita. Kun talvikelissä 40 tonnin yhdistelmällä ei kitkaa meinaa löytyä, siinä ovat kuskilla hyvät neuvot tarpeen.

Henri Pitkänen

Henri Pitkänen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat