Kaupunkipyöriä on käytetty kesän ja syksyn aikana noin 1100 kertaa Imatralla — ”Olemme oikein tyytyväisiä”, pyörät Imatralle järjestävän Kaakaun toimitusjohtaja Aleksanteri Repo iloitsee

Näillä näkymin kaupunkipyörät ovat käytettävissä vielä ainakin lokakuun ajan, mahdollisesti myös marraskuun alun. Imatralla oli tänä kesänä käytössä 20 pyörää sekä yhdeksän pysäkkiä.

Santeri Tynkkynen

Kaakau toivoo imatralaisilta palautetta, että missä pyöriä kaivattaisiin lisää.
Kaakau toivoo imatralaisilta palautetta, että missä pyöriä kaivattaisiin lisää.

Imatralla kaupunkipyörät saapuivat katukuvaan kesäkuun alussa. Viime viikkoon mennessä kaupunkipyöriä oli Imatralla käytetty noin 1100 kertaa.

Kaupunkipyörät Imatralle sekä Lappeenrantaan ostopalveluna järjestävä Kaakau-yhtiö on tyytyväinen pyörien käyttömääriin.

— Olemme oikein tyytyväisiä, määrät ovat jopa hieman yllättäneet meidät, Kaakau-yhtiön toimitusjohtaja Aleksanteri Repo toteaa.

Näillä näkymin kaupunkipyörät ovat käytettävissä vielä ainakin lokakuun ajan, mahdollisesti myös marraskuun alun.

— Tietysti pyörien käyttö vähenee ilmojen viiletessä, Repo mainitsee.

Pyörät turistien suosiossa

Kaakaun toimitusjohtajan Revon mukaan Imatralla vuokrausajat ovat olleet pidempiä suhteessa normaaliin. Se kertoo hänen mukaansa siitä, että Imatralla turistit ja kesävieraat ovat käyttäneet pyöriä paljon.

— Keskusasemalta on otettu paljon pyöriä käyttöön, kuten myös Imatran kylpylältä useamman pyörän ryppäissä. Vuokra-ajat ovat olleet toista tuntia. Se viittaa siihen, että vierailevat porukat ovat käyttäneet pyöriä, hän sanoo.

Juuri kylpylän ja keskusaseman pysäkit ovat olleet Imatralla suosituimpia. Imatralla oli tänä kesänä käytössä 20 pyörää sekä yhdeksän pysäkkiä.

Ensi kesäksi pyörien ja pysäkkien määrää on mahdollisuus muuttaa, sekä samalla tehdä muitakin muutoksia.

— Meidän pitää keskustella asiasta Imatran kaupungin kanssa, että mikä heidän tahtotilansa on. Uskon, että jotain hiomista ensi kesäksi tulee tapahtumaan.

Repo toivoo, että imatralaiset asukkaat antavat yhtiölle palautetta, että missä alueella pyöriä vielä tarvittaisiin. Kaupunkipyörät saapuvat Imatralle myös ensi kesänä.

Lappeenrannassa kaupunkipyörillä on ajettu yli 11 000 kertaa tämän kesän ja syksyn aikana.