Jaakko Hänninen oli yksimielisesti Ruokolahti-palkinnon saaja — Kunnanjohtaja Sallinen: ”Olemme kaikki Jaakosta todella ylpeitä”

21-vuotias maantiepyöräilijä on ruokolahtelaisten ylpeyden aihe.

Eino Hänninen

Jaakkö Hänninen palkittiin Ruokolahti-palkinnolla.
Jaakkö Hänninen palkittiin Ruokolahti-palkinnolla.

Menestystä niittäneelle Jaakko Hänniselle myönnettiin lauantaina Ruokolahti-palkinto. Palkinto jaetaan kerran vuodessa.

Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen kertoo, että kunnanhallituksen istuntakokoonpano päätti asiasta maanantaina pidetyssä kokouksessa.

— Ihan yksimielisesti hallitus päätti. Keskusteltiin asia läpi ja se oli siellä esityslistalla. Mutta pöytäkirjaan ei laitettu nimeä, koska ei haluttu paljastaa, Sallinen naurahtaa salamyhkäistä valintaa.

Perustelut Hännisen valinnalle olivat myös selkeät.

— Hän on tuonut meille poikkeuksellista kansainvälistä näkyvyyttä ja noin kilpaillussa lajissa noussut noin korkealle tasolle. Pyöräilyssä nuorten maailmanmestaruuspronssi on uskomattoman kova saavutus, Sallinen kehuu.

Minna Mänttäri

Jaakko Hänninen on menestynyt tänä vuonna kilpailuissa hyvin. Kirkkain mitali on alle 23-vuotiaiden MM-pronssi.
Jaakko Hänninen on menestynyt tänä vuonna kilpailuissa hyvin. Kirkkain mitali on alle 23-vuotiaiden MM-pronssi.

Nuorta menestyjää arvostetaan kunnassa

Kunnanjohtaja myös jatkaa, että kunta halusi osoittaa jo tässä vaiheessa uraa, kuinka paljon Hännistä arvostetaan.

Jaakko Hänninen ei päässyt itse noutamaan palkintoaan, sillä hän on Sallisen mukaan Ranskassa pyöräilemässä. Palkinnon vastaanotti nuoren miehen puolesta hänen äitinsä.

— Mutta Jaakko oli kirjoittanut äidilleen puhelimeen ajatuksia ja sitä kautta lähetti kiitokset. Hän kirjoitti, että Ruokolahdella on ollut hyvä asua ja Ruokolahti on tullut tutuksi harjoitellessa, Sallinen kertoo.

Ruokolahti-palkinto on kunniakirja, johon kuuluu lisäksi 500 euron stipendi.

Nuoresta iästään huolimatta Hänninen on ehtinyt saavuttaa jo paljon. 2015 ja 2017 hän menestyi SM-kisoissa. Kansainvälistä menestystä on tullut 2018. Cyclocrossin SM-hopean lisäksi Hänninen on tänä vuonna voittanut Tour du Gévaudan Occitanie -kilpailun Ranskassa ja alle 23-vuotiaiden MM-pronssia maantieajossa.

Paljon iloa ruokolahtelaisille

Hännisen menestys on tuonut paljon iloa ruokolahtelaisille.

— Kyllähän se sellaista me-henkeä nostattaa ja antaa uskoa siihen, että pieneltäkin paikkakunnaltakin voi päästä minne vaan, esimerkiksi ulkomaille huipputasolle pyöräilemään, kunhan uskoo omaan tekemiseen. Olemme kaikki Jaakosta todella ylpeitä, kunnanjohtaja Sallinen sanoo.

Palkinto jaettiin Ruokolahti-markkinoiden yhteydessä, jotka järjestettiin tänä vuonna ensi kertaa Ruokolahden uudella koululla. Markkinat vetivät todella paljon kävijöitä. Sallinen sanoo, että kävijämäärään oltiin todella tyytyväisiä. Moni saapui paikalle myös nähdäkseen koulurakennuksen sisältä.

— Sillä on varmasti ollut merkitystä, mutta kelpaahan sitä näyttää, Sallinen kehaisee.

Silva Laakso

Ruokolahti-markkinat olivat viikonlopun vetonaula. Paikalla kävi todella paljon ihmisiä. 
Ruokolahti-markkinat olivat viikonlopun vetonaula. Paikalla kävi todella paljon ihmisiä. 

Uusimmat uutiset