IPV-fani Suvi Hopia halusi kantaa kortensa kekoon suosikkijoukkueensa hyväksi: Hän laittaa pystyyn pop up -fanituotekaupan kotitalonsa takkahuoneeseen: "Mie en saa tästä kuin hyvän mielen"

Pop up -kauppa on auki ensi viikolla maanantaista lauantaihin.

Joonas Tapaninen

Suvi Hopia on myynyt fanituotteita kesäisin Ukonniemessä. Arkistokuva viime kesältä.
Suvi Hopia on myynyt fanituotteita kesäisin Ukonniemessä. Arkistokuva viime kesältä.

Suvi Hopia työskentelee kesäisin Imatran Pallo-Veikkojen fanituotekaupassa joukkueen kotiotteluissa. Tänä keväänä kauden alku on viivästynyt koronaviruksen takia, joten Hopia päätti kantaa kortensa kekoon suosikkijoukkueensa hyväksi.

Hän pystyttää viikon ajaksi pop up -luontoisen IPV:n fanituotemyymälän Lappeenrantaan – kotitalonsa takkahuoneeseen. Hopia pitää kauppaa auki maanantaista lauantaihin kello 12–18 osoitteessa Kivikkokatu 13.

– Koska pelejä ei ole nyt ollut, niin jotenkin pitäisi saada myytyä tuota tavaraa, joka on täällä talvehtinut, Hopia naurahtaa.

Hopia kertoo, että myyntiin tulee muun muassa juomapulloja, mukeja, kaulahuiveja, pipoja, lippiksiä ja t-paitoja.

Palkaksi hyvä mieli

Hopia ei ole IPV:n palkkalistoilla, vaan tekee myyntiä vapaaehtoispohjalta.

– Mie en saa tästä muuta kuin hyvän mielen.

Koronaviruksen talousvaikutuksien takia myös IPV on joutunut sopeuttamaan talouttaan lomauttamalla työntekijöitä ja leikkaamalla pelaajien palkkioita. Imatralta kotoisin olevalle Hopialle on tärkeää, että hän voi jotenkin auttaa seuraa haastavina aikoina.

– Muutamat ihmiset ovat jo sanoneet tulevansa käymään, mutta se ei ole tässä pointtina, että odottaisin hirveää väen paljoutta. Jos vain jotenkin pystyn auttamaan, niin se ei ole miulta pois, jos nyt pistän pop up -myymälän pystyyn, kun kotona olen muutenkin.

Pitkän odotuksen jälkeen Pesäpalloliitto tiedotti tiistaina, että superpesiskausi alkaa 2. heinäkuuta. Hopiassa päätös kauden pelaamisesta saa aikaan hieman ristiriitaisia ajatuksia.

– Vähän tietysti pelottaa, että jos korona pöllähtääkin paikalle. Itsekin kuulun pahasti riskiryhmään. Toisaalta on kiva, että pelataan, pelaajatkin tuntuvat olevan asiasta innoissaan, Hopia kuvailee.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset