Ukonniemen leirintäalueen tarinalle pistettiin piste käräjäoikeudessa – Imatran Seudun Yritystilat perii Sun Aurinko Oy:ltä runsaan 20 000 euron vuokrarästejä

Ukonniemen leirintäalue puuttomalla aukealla houkutteli niukasti kävijöitä.
Ukonniemen leirintäalue puuttomalla aukealla houkutteli niukasti kävijöitä.

Imatran leirintäalueen tarina Ukonniemessä on päättynyt. Imatran kaupungille leirintäalueesta jäi saatavia runsaat 20 000 euroa.

Imatran Seudun Yritystilat perii leirintäalueen operaattorilta Sun Aurinko Oy:ltä 21 134 euron vuokrarästejä. Yrityksen toimitusjohtaja on Imatran kylpylän entinen johtaja Jarmo Ikäheimonen.

– Nyt on käräjäoikeuden päätös siitä, että leirintäalueen vuokrasopimus on purkautunut ja saatavat ovat maksamattomia vuokria, kertoo Mitran ja Imatran Seudun Yritystilat Oy:n toimitusjohtaja Lassi Nurmi.

Ukonniemen leirintäalueen pitkästä vuokrasopimuksesta olisi ollut vielä vuosia jäljellä.

Kun matkailijavirtaa entisen taimitarhan puuttomalle aukealla rakennetulle leirintäalueelle ei koskaan syntynyt, kävi lopulta selväksi että leirintäalueen paikka parin kilometrin päässä Saimaan rannasta oli väärin valittu.

– Se on nyt nähty, että tuolla paikalla homma ei toiminut. Kun sopimus on purkautunut, pääsemme nyt kehittämään aluetta uuteen käyttöön, Nurmi sanoo.

Sun Aurinko Oy piti leirintäalueen viime kesänä suljettuna, joten yrityksessäkään ei riittänyt uskoa alueen vetovoimaan. Uutisvuoksi ei tavoittanut yrityksen toimitusjohtaja Jarmo Ikäheimosta.

Uusia paikkoja leirintäalueelle tutkitaan

Leitintäalue avattiin Ukonniemen liikuntakeskittymän alueella vuonna 2014, kun lähellä Saimaan rantaa ollut entinen leirintäalue Ukonlinnan hostelin ja hiihtomajan takana suljettiin.

Se alue haluttiin varata loma-asuntorakentamiselle. Toistaiseksi vanhan leirintäalueen paikalle ei ole rakennettu mitään.

Imatran kaupungilla on suunnitelmia uuden leirintälueen paikoiksi.

Paikkoja voisi olla useampiakin. Esimerkiksi matkailuautoille on katseltu lisätiloja niin Lammassaaresta kuin Vuoksen rannalta uimahallin ja urheilutalon alueelta.

.

Luetuimmat