Korvenkylästä Sibelius-lukioon ponnistanut Veeti Tikkanen kilpailee Hitti 2020-biisikilpailun voitosta: Serkun kanssa tehty kappale käsittelee ilmastonmuutosta

Tie finaaliin aukesi Youtube-peukutuksilla. Ammattituomaristo valitsee voittajan 17. tammikuuta.

Kati Tikkanen

Korvenkylästä kotoisin oleva Veeti Tikkanen on opiskellut musiikin teoriaa Imatran musiikkiopistossa ja laulua Teija Immosen johdolla. Nykyisin hän opiskelee Sibelius-lukiossa.
Korvenkylästä kotoisin oleva Veeti Tikkanen on opiskellut musiikin teoriaa Imatran musiikkiopistossa ja laulua Teija Immosen johdolla. Nykyisin hän opiskelee Sibelius-lukiossa.

Joutsenon Korvenkylästä kotoisin oleva Veeti Tikkanen, 16, on mukana Hitti 2020-biisikilpailun finaalissa teemaltaan hyvin ajankohtaisella kappaleella ”Vain päivä aikaa”.

Kantaaottava teksti käsittelee ilmastonmuutosta. Sävellys syntyi Veeti Tikkasen ja hänen niin ikään Korvenkylästä lähtöisin olevan serkkunsa Jenni Kopin yhteistyönä. Koppi vastaa myös sanoituksesta.

Tie biisikilpailun finaaliin aukesi Youtube-peukutuksilla. Finaaliin valittiin ne kappaleet, jotka miellyttivät eniten yleisöä usean kuukauden mittaisena äänestysaikana.

Imatran musiikkiopiston kasvatti

Veeti Tikkanen on opiskellut musiikin teoriaa parin vuoden ajan Imatran musiikkiopistossa sekä laulua imatralaisen laulunopettajan Teija Immosen johdolla. Nykyisin hän opiskelee ensimmäistä vuotta Sibelius-lukiossa Helsingissä.

Hitti 2020 -kilpailun järjestävät Rockway ja F-Musiikki.

Palkintona on voittajakappaleen ammattimainen tuotanto, äänitys, miksaus, masterointi ja julkaisu. Lisäksi voittaja saa kotistudiopaketin.

Molemmat palkinnot houkuttelevat Veeti Tikkasta, samoin kuin kilpailun tuoma näkyvyys. Esimerkiksi vuoden 2018 voittajakappaletta on striimattu Spotifyssä 30 000 kertaa, hän mainitsee.

— Tämä voi olla jonkinlainen ponnahduslauta, en tiedä vielä mihin, kotoa Korvenkylästä tavoitettu Tikkanen kertoo.

Hän pitää jo finaaliin pääsyä arvokkaana asiana. Kuka tietää, jos nimi jää oikeiden ihmisten mieliin, vaikkei voittoa tulisikaan, Tikkanen pohdiskelee.

—Finaaliin ylsi neljä kappaletta, minkä lisäksi tuomaristo voi nostaa enintään kolme kappaletta vielä mukaan. Joukossa on tosi kovia biisejä.

Voittaja julkistetaan 17. tammikuuta. Valinnan tekee alan ammattilaisista, kuten levy-yhtiöiden edustajista, koottu tuomaristo.

Vuoden joutsenolainen

Aiemmin Tikkanen on osallistunut muun muassa Seinäjoen tangomarkkinoiden yhteydessä järjestettyihin Tangonuori- sekä Tangovekara -kilpailuihin, jotka hän voitti.

Useana vuonna hän ylsi myös Nuori tähti -kilpailun finaaliin.

Viime vuonna Tikkanen valittiin Vuoden joutsenolaiseksi.

Luetuimmat