Alko on päättänyt purkaa Vuoksenniskan vanhan viinakaupan — Pienosakkaille on tarjottu yhteensä kuuden euron lunastuskorvausta

Vuoksenniska lyhenee myös toisesta päästä. Katrillin kiinteistön jatkeena olevan liiketilan omistajat ovat saaneet rakennusvalvonnalta purkuluvan.

Hannu Ojala

Viinakauppa siirtyi työväentalolta omaan kiinteistöön 80-luvun puolivälissä. Alkon tilat ovat olleet tyhjillään jo vuosia.
Viinakauppa siirtyi työväentalolta omaan kiinteistöön 80-luvun puolivälissä. Alkon tilat ovat olleet tyhjillään jo vuosia.

Vuoksenniskan entinen viinakaupan talo on purku-uhan alla. Kiinteistöosakeyhtiön suurin omistaja on Alko, joka 71 prosentin omistusosuudellaan on ilmoittanut kannastaan purkaa talo.

Pienosakkeille osoitetussa tiedonannossa Alko kertoo haluavansa päätöksen purkamisesta tämän vuoden puolella.

Hannu OJala, Hannu OJala

Vuoksenniskantie 54:n liikekiinteistö voidaan purkaa. Rakennusvalvonta antoi purkuluvan heinäkuun viimeisellä viikolla.

Talon kuudelle pienosakkaalle Alko on tarjonnut jokaiselle lunastushintana yhtä euroa. Valtionyhtiö on myös valmis myymään omat osakkeensa talosta euron hinnalla.

Viinakaupan talo eli kiinteistöosakeyhtiö Harjulanrinne valmistui 80-luvun puolivälissä. Alkon jälkeen suurimpia osakkaita ovat imatralaiset Paperiliiton osastot.

Paperiliiton osasto 21:n hallitus käsitteli Alkon tiedonantoa tiistaina.

Osaston puheenjohtaja Mika Hatakka luonnehtii mielialoja tyrmistyneeksi.

— Alko on teettänyt tiloissa omilla rahoillaan kuntokartoituksen. Sen tuloksen perusteella ja siksi, että omistaminen ei ole heidän ydinliiketoimintaansa, talo pitää purkaa.

Parkkitasanne vuotaa pullovarastoon

Muut osakkaat lukevat Hatakan mukaan kuntotarkastusta toisella tavalla. Talon ongelmana on väärin korjattu parkkitaso. Siitä vuotaa vettä tilaan, joka oli aikanaan Alkon pullovarastona.

— Muuten rakennus on kunnossa, ja esitetyt korjaustarpeet ovat kiinteistön omistajalle kuuluvia normaaleja korjaustoimia, Hatakka tulkitsee kuntoarvion sisältöä.

Alkon toimintamalli on nostattanut voimakkaita tunteita muissa osakkaissa.

— Olemme yrittäneet yli vuoden saada turhaan Alkon kantaa tilojen korjaamiseen. Kun se tuli, näkemys oli tämä.

Päätöksen sisällön lisäksi pienosakkaat ihmettelevät monopoliyhtiön edustajien tyyliä.

— Tänne tullaan Helsingistä takki auki järjestämään asioita, Hatakka kuvailee.

Tiloihin pitäisi saada melkoista liiketoimintaa, mikä ei ole Vuoksenniskan tilanteessa helppoa. — Mika Hatakka

Pienosakkaiden mielestä Alkoa ei kiinnosta millään tavalla se, että pienosakkaat ovat laittaneet myös rakentamisvaiheen jälkeen rahaa omien tilojensa kunnostamiseen.

Alkon tarjous myydä alakerran noin 700 neliömetrin tilat muille osakkaille euron hinnalla eivät saa innostunutta vastaanottoa .

— Vastike on noin 2 500 euroa. Tiloihin pitäisi saada melkoista liiketoimintaa, mikä ei ole Vuoksenniskan tilanteessa helppoa, Mika Hatakka sanoo.

Myös Vuoksenniskan kaupunginosan toisessa päässä on meneillään liiketilan purkuhanke. Vuoksenniskantie 54:n liikekiinteistölle on annettu purkulupa, joka saa lainvoiman elokuun puolivälissä. Kiinteistössä on toiminut parturi-kampaaja, fysioterapeutti ja kehystämö.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset