Taipalsaaren uusi sivistysjohtaja ei ole Lilla Saaristo, Mikko Lumme palaa Rovaniemeltä kotiseuduilleen

Taipalsaaren uusi sivistysjohtaja on yksimielisellä valinnalla FM Mikko Lumme. Taipalsaarelaistaustainen Lumme on työskennellyt viimeksi Pudasjärvellä rehtorina. Rovaniemellä asuvan Lumpeen valintaa perusteltiin muun muassa johtamiskokemuksella ja kuntatalouden tietämyksellä.

Paluu Etelä-Karjalaan tuntuu mukavalta, kommentoi Mikko Lumme torstaiaamuna juuri kuultuaan valinnasta.
— Aikoinaan lähdin kotiseudulta Helsinkiin opiskelemaan, ja sillä tiellä on oltu yli 20 vuotta. Toki jos mahdollisuus palaamiseen on, niin onhan se hienoa.

Sivistysjohtaja toimii Taipalsaaren kunnan sivistys- ja hyvinvointipalveluiden toimialan johtajana. Toimialaan kuuluvat sivistys- ja hyvinvointipalveluiden hallinto, perusopetus, varhaiskasvatus sekä kulttuuri ja vapaa-aika.

Sivistysjohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 19 hakijaa, ja eteläkarjalaisia hakijoita oli viisi: imatralainen Lilla Saaristo, taipalsaarelainen Vesa Pakarinen, taipalsaarelainen Tarja Kaisa Törttö, lappeenrantalainen Anna-Mari Summanen ja lappeenrantalainen Jaana Pousi-Hietala. Hakuaika päättyi elokuun alussa.

Henri Pitkänen

Henri Pitkänen

Jenni Hirvinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat