Venäläisten lomasesonki Etelä-Karjalassa on täysi kysymysmerkki — Matkat Turkkiin kuusinkertaistuivat viime vuonna

Ruplan arvon aleneminen on tällä hetkellä suurimpia haasteita majoitusliiketoiminnassa, sanoo Imatran kylpylän toimitusjohtaja Ari Aspia.

Hannu Ojala

Majoittuneiden venäläisten matkailijoiden määrä Imatralla lisääntyi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kahdeksan proentilla. Lappeenrannassa määrä putosi kymmenen prosenttia.

Suomen Pankin viikkokatsaus toukokuun alussa kertoo venäläisten matkailuinnon lisääntyneen viime vuonna kolmanneksella.

Pietarin päänkonsulaatista saatu tieto kertoo, että venäläisten hakemien viisumien määrä on noussut viime vuodesta prosentilla.

Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Imatralla majoittuneiden venäläisten määrä on noussut kuudella prosentilla. Lappeenrannassa on menty alaspäin 10 prosenttia.

Ruplan arvo suhteessa euroon on pudonnut huhtikuun neljänneksen viime vuodesta. Vuosi sitten euron hinta venäläiselle oli 60,5 ruplaa. Viime kuussa euron ostaminen maksoi 75 ruplaa.

Imatran kylpylän toimitusjohtajan Ari Aspian mukaan ruplan arvon aleneminen on tällä hetkellä suurimpia haasteita majoitusliiketoiminnassa.

Muuttunut tilanne ei Aspian mukaan ole kääntänyt kylpylän matkailijamääriä laskuun.

— Menemme tällä hetkellä viime vuoden tasolla.

Arvio alkaneesta kesästä jatkaa samaa linjaa. Venäläisiä odotetaan saapuvan ainakin saman verran kuin vuosi sitten.

Aspia laittaa toivonsa kesäkuun 16. päivänä yleisölle avattavaan uuteen vesimaailmaan.

Tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Imatralla yöpyi 14 300 venäläistä matkailijaa. Vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä yöpyjiä oli 13 500.

Lappeenrannassa yöpyneiden venäläisten määrä oli tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 11 400

Venäläiset käyttivät viime vuonna ulkomaanmatkoihin yhtensä noin 31 miljardia dollaria, mikä on lähes 30 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Venäläisten suosituin matkakohde viime vuonna oli Turkki, jonne matkat lähes kuusinkertaistuivat. Muutosta selittää se, että Venäjä poisti viime vuonna Turkkiin liittyneet matkustusrajoitteet.

Suomen Pankin koostamassa viikkokatsauksessa ennakoidaan venäläisten matkailun lisääntyvän myös tänä vuonna.

Laskennallisesti joka kolmas venäläinen teki viime vuonna ulkomaanmatkan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat