Maailman ympäri 80 päivässä ohjaajaksi Sami Sivonen

Piia Kaskinen

Sami Sivonen siirtyy Maailman ympäri 80 päivässä näyttelijästä ohjaajaksi.
Sami Sivonen siirtyy Maailman ympäri 80 päivässä näyttelijästä ohjaajaksi.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja näyttelijä Sami Sivonen ohjaa Teatteri Imatran näytelmän Maailman ympäri 80 päivässä, kertoo teatterin tiedote. Sivonen astuu ohjaajaksi menehtyneen näyttelijä, ohjaaja ja teatterijohtaja Antti Majanlahden tilalle.

Teatteri Imatra sai suru-uutisen Majanlahden menehtymisestä viime maanantaina. Majanlahden oli tarkoitus ohjata Teatteri Imatran kevään 2018 ensi-ilta, Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä, jonka on dramatisoinut Laura Eason.

Teatterin mukaan Majalahden kanssa oli käyty kaikki neuvottelut, ja hän oli jo hyvin pitkälle valmistautunut suunnitelmassaan sekä skenografi Maarit Kalmakurjen kanssa käymissään taiteellisissa keskusteluissa.

Näyttelijästä ohjaajaksi

Teatterinjohtaja Timo Rissanen kävi pikaiseen tahtiin neuvottelut kuluvan viikon tiistaina ja keskiviikkona, ja ohjaajaksi päätettiin Sivonen, joka on vieraillut näyttelijänä Teatteri Imatran suurtuotannoissa Hobitti ja 100-vuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi. Hän on myös teatteri-ilmaisun ohjaaja ja on työskennellyt menestyksekkäästi esimerkiksi Irti - teatterin kanssa.

Sivosen rooleihin Lamberg

Sivosen oli tarkoitus näytellä Maailman ympäri 80 päivässä. Hänen rooleihinsa siirtyy myöskin Irti - teatterista tuttu Ville Lamberg, joka on näytellyt Teatteri Imatran tuotannoissa Hobitti, Kekkonen sekä 100-vuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi.

Maailman ympäri 80 päivässä harjoitukset alkavat sovitusti 15. marraskuuta, ja sen pohjoismainen kantaesitys on 3.2.2018. Esityksiä on kevään aikana 38, ja viimeinen esitys nähdään 21.4.2018. Näyttelijä Kari Kinnari viettää tässä produktiossa taiteilijajuhlaansa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.