Joulukausi avataan viikonloppuna — katso myös muut tapahtumat!

Viikonloppu tuo tullessaan iskelmälaulukonsertin, musiikkisadun ja mahdollisuuden tutustua olutjoogaan.

Anne Vihavainen

Viime vuonna Imatrankosken joulunavauksessa joulutunnelmaa toivat Imatran Immet. Ensi lauantaina esiintymässä ovat sen sijaan musiikkiluokkien kuorot ja Lucia-kuoro.
Viime vuonna Imatrankosken joulunavauksessa joulutunnelmaa toivat Imatran Immet. Ensi lauantaina esiintymässä ovat sen sijaan musiikkiluokkien kuorot ja Lucia-kuoro.

Valtakunnallinen yhteisjoulunavaus järjestetään viikonloppuna ensimmäistä kertaa eri puolilla Suomea. Mukana yhteistapahtumassa on 30 kaupunkia.
Imatran joulunavaus on Koskenpartaalla lauantaina kello 11. Silloin joulupukki hakee tonttuairueen kanssa Imatran oman maskotin, Hiiden, Imatran kosken ja Kruununpuiston uumenista. Sen jälkeen joulupukki, Hiisi ja joulutontut laskevat yhdessä joulunvalon kävelykadun esiintymislavan rapuille.


Esiintymässä ovat niin Mansikkalan musiikkiluokan Lucia-kuoro ja Vuoksen mieslaulajat kuin Tanssistudio Jamikin. Puheista huolehtivat Imatran seudun yrittäjien Lilla Saaristo sekä seurakunnan pastori Timo Kälviäinen.
Koskenpartaalla ja torilla olevien joulumyyjäisten lisäksi ohjelmaa ja kaupantekoa on myös Vääräntalon käytävällä. Napinkulmassa puolestaan Imatran matkailuoppaat kertovat Valtionhotellin historiasta.

Historiallinen yhteisjoulunavaus kuuluu virallisiin Suomi 100 -juhlallisuuksiin. Kullakin paikkakunnalla tapahtuma järjestetään omine omaperäisine ohjelmineen.
Tapahtuman tarkoituksena on saavuttaa paikallista-, valtakunnallista- ja kansainvälistä medianäkyvyyttä sekä saada Suomeen pysyvä perinne, jolla avataan vuosittain Suomen joulu- ja talvikausi.
Viikonloppu käynnistää samalla talvimatkailukauden ja vahvistaa suomalaisen aidon joulupukin asemaa kansainvälisesti.
Myös osallistuvien kaupunkien asukkaille halutaan tuoda elämyksellisyyttä sekä lisätä yhteisöllisyyttä niin paikallisesti kuin myös kaupunkien välillä.

Ensimmäinen valtakunnallinen Suomen yhteisjoulunavaus järjestetään 24.—26. marraskuuta. Imatralla joulukausi avataan Koskenpartaalla lauantaina 25. marraskuuta kello 11.

Hanna Koikkalainen

Karelia Singers juhlistaa satavuotiasta Suomea näytelmällisellä konsertilla. Arkistokuva vuodelta 2016.
Karelia Singers juhlistaa satavuotiasta Suomea näytelmällisellä konsertilla. Arkistokuva vuodelta 2016.

Karelia Singers juhlistaa satavuotiasta Suomea

Suomi 100 -juhlavuoden vietto jatkuu Imatralla musiikin merkeissä. Viihdekuoro Karelia Singers juhlistaa itsenäistä Suomea näytelmällisellä konsertilla, jossa kuullaan kevyen musiikin helmiä eri vuosikymmeniltä. Samalla konsertti on kunnianosoitus kotimaisen iskelmämusiikin säveltäjille ja sanoittajille.


Kulttuuritalo Virrassa sunnuntaina nähtävä esitys kertoo kahden ihmisen rakkaustarinan musiikin keinoin.
Katja Paakin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa esityksessä kaksi nuorta kohtaavat toisensa tanssiaisissa. Siitä alkaa rakkaustarina, joka tuo mukanaan sekä onnen että pettymyksen hetkiä. Tarinassa seurataan yhteisen kodin ja tulevaisuuden rakentamista sekä käsitellään sitoutumista ja omista unelmista luopumista.
Päärooleissa nähdään Suvi-Sisko Tiainen ja Ville Kuusisto.

Konsertissa kuultavien laulujen tekijäjoukosta löytyy lukuisia iskelmämusiikin huippunimiä. Kappaleita kuullaan muun muassa J. Alfred Tannerilta, Kauko Käyhköltä, Olavi Virralta, Reino Helismaalta, Erik Lindströmiltä, Rauli ”Badding” Somerjoelta, Juha Vainiolta ja Juice Leskiseltä. Uudempaa tuotantoa edustavat Paula Vesala ja Mariska.
Konsertin johtaa Teija Immonen ja säestyksestä vastaa Trio Seppo Äijö.

Karelia Singersin 100 vuotta suomalaista iskelmää -konsertti kulttuuritalo Virran Karelia-salissa sunnuntaina 26. marraskuuta kello 17.

Kai Skyttä

Olutjoogan saloihin opastaa Noora Kähkönen. Kuva Lappeenrannan pienpanimofestivaaleilta heinäkuulta.
Olutjoogan saloihin opastaa Noora Kähkönen. Kuva Lappeenrannan pienpanimofestivaaleilta heinäkuulta.

Uusi liikuntamuoto yhdistää joogan ja oluen

Imatralla pääsee lauantaina tutustumaan olutjoogaan. Kyse on nimensä mukaisesti joogamuodosta, joka yhdistää oluen juonnin joogaharjoituksiin.
Olut kulkee mukana aina alun meditaatio- ja hengitysharjoituksista liikesarjoihin ja loppurentoutukseen asti. Olutpulloa kuljetetaan välillä kädessä ja hetkittäin sitä tasapainotellaan jalan tai pään päällä — välihuikkia toki unohtamatta.
Broadway ravintoloiden järjestämässä tapahtumassa ohjaajana on liikunta- ja hyvinvointikeskus The Voiman vastaava joogaopettaja Noora Kähkönen.


Olutjoogasetti kestää noin 45 minuuttia. Se sopii kenelle tahansa oluen ystävälle ja joogasta kiinnostuneelle. Aiempaa kokemusta kummastakaan ei tarvita.
Mukaan kannattaa ottaa utelias ja avoin mieli. Myös oman alustan voi tuoda, mutta mattoja saa myös lainaksi.

Olutjoogaa Broadway ravintoloissa lauantaina 25.11. kello 16.

Anniina Meuronen

Pekka ja susi -tarina esitetään Imatran Konserttihovissa. Arkistokuva.
Pekka ja susi -tarina esitetään Imatran Konserttihovissa. Arkistokuva.

Musiikkisatu valloittaa Konserttihovissa

Imatran konserttihovissa esitetään Pekka ja susi -musiikkisatu lauantaina 25. marraskuuta.
Ismo Vänskän johtama Imatran seurakunnan puhallinyhtye tulkitsee venäläisen Sergei Prokofjevin säveltämän teoksen. Mervi Ojala toimii kertojana.


Pekka ja susi -satu on vuodelta 1936. Orkesterille ja kertojalle sävelletty teos on kansainvälisesti suosittu. Teoksessa on kolme osaa, jotka muodostavat yhdessä koko tarinan. Tarina kertoo Pekan ja suden kohtaamisesta. Hahmojen ääninä toimivat orkesterin eri soittimet.
Konserttiin on vapaa pääsyy ja sen toteuttavat Konsa ry, Imatran Seurakunta ja Pelastakaa Lapset ry.

Pekka ja Susi -musiikkisatu lauantaina 25. marraskuuta kello 14 Imatran Konserttihovissa.

Luetuimmat