Ravintolat ovat nyt auki: Pub Vahdissa oli heti yhdeksältä toistakymmentä kahvittelijaa, Osmo's Cosmos Barin edustalla odotettiin ovien aukeamista – "Ihana nähdä asiakkaita pitkästä aikaa"

Yksi Pub Vahdin maanantain ensimmäisistä asiakkaista oli imatralainen Ari Kinnunen. "Mielenkiinnosta tulin heti yhdeksältä, kun pitkästä aikaa pääsee kahville".

Santeri Tynkkynen

Ari Kinnunen istahti Pub Vahdin pöytään heti kello yhdeksän jälkeen.
Ari Kinnunen istahti Pub Vahdin pöytään heti kello yhdeksän jälkeen.

Ravintolat pääsivät avaamaan ovensa maanantaiaamuna lähes kahden kuukauden tauon jälkeen.

Hieman ennen kello yhdeksää Osmo's Cosmos Barin edustalla kuusi asiakasta odotti malttamattomina ovien aukeamista. Heti yhdeksältä myös Pub Vahdin uumenista löytyi vakioporukka aamukahvilta.

Pub Vahdin ravintolapäällikön Veera Tiaisen mukaan maanantaiaamu lähti liikkeelle tavalliseen tapaan.

– Ihana nähdä asiakkaita pitkästä aikaa ja kiva, että he tulevat tänne koronasta huolimatta, hän iloitsee.

Eri puolella Pub Vahdin pöytiä istui aamutuimaan noin 15 kahvittelijaa. Tiaisen mukaan se on melko normaali määrä, vaikkakin muutama vakiokahvittelija joukosta puuttui.

Yksi Vahdin maanantain ensimmäisistä asiakkaista oli imatralainen Ari Kinnunen.

– Mielenkiinnosta tulin tänne heti yhdeksältä, kun pitkästä aikaa pääsee ravintolaan kahville, hän sanoo.

Santeri Tynkkynen

Ravintolapäällikkö Veera Tiainen otti maanantaiaamuna ensimmäiset asiakkaat vastaan Pub Vahdissa.
Ravintolapäällikkö Veera Tiainen otti maanantaiaamuna ensimmäiset asiakkaat vastaan Pub Vahdissa.

Kinnunen korvasi ravintolat lettukahvilalla

Jännä nähdä, miten asiakkaita käy. Toivottavasti ihmiset tulevat auringon perässä terassille. — Veera Tiainen

Kahvittelu kaupungin ravintoloissa kuuluu säännöllisesti Kinnusen ohjelmaan. Aivan päivittäin hän ei kahvilla käy, mutta useamman kerran viikossa.

Korona-aikana ravintoloita tuurasi Imatrankoskella siltojen välissä oleva lettukahvila, jossa Kinnunen joi päivittäisen kahvikupposen.

– Totta kai tässä on tehnyt jo mieli päästä ihmisten ilmoille, hän toteaa.

Sairauden puolesta riskiryhmään kuuluva Kinnunen on ollut korona-aikana varovainen. Hänen mukaansa kauppareissut ovat korona-aikana vähentyneet, ja hän on pyrkinyt pitämään turvavälit muihin ihmisiin kaupassa asioidessaan.

– Koronatartunta ei kuitenkaan ole missään vaiheessa pelottanut, hän sanoo.

Pub Vahdin ravintolapäällikkö Veera Tiainen ei vielä osaa arvioida, minkä verran asiakkaita ensimmäisinä päivinä ravintolaan saapuu.

– Jännä nähdä, miten asiakkaita käy. Toivottavasti ihmiset tulevat auringon perässä terassille.

Ravintolat saavat avata ovensa tänään maanantaina tietyin rajoituksin. Esimerkiksi asiakasmääriä rajoitetaan niin, että ravintolan sisätiloissa saa olla vain puolet normaalista asiakasmäärästä. Rajoitus ei kuitenkaan koske ulkoterasseja.

Luetuimmat

Kommentoidut