Street Cafèn sunnuntai-iltamat heräävät jälleen henkiin – Lokakuun puolivälissä alkavia iltamia luotsaa jatkossa neljän miehen kööri

Iltamat tulevat olemaan ainakin osittain käsikirjoitettuja.

Jani Karlsson

Tommi Ollikainen kehuu imatralaisten muusikoiden yhteishenkeä. Täällä muusikoiden kesken ei todellakaan ole mitään kyynärpäämeininkiä, hän sanoo.
Tommi Ollikainen kehuu imatralaisten muusikoiden yhteishenkeä. Täällä muusikoiden kesken ei todellakaan ole mitään kyynärpäämeininkiä, hän sanoo.

Noin kahden vuoden ajan Imatralla on ollut selvä puute. Mitä tehdä sunnuntai-iltaisin, kun vähän väsyttää, mutta jonnekin ihmisten ilmoille kuitenkin voisi tehdä mieli?

Neljä kulttuurin parissa työskentelevää miestä päätti kehittää asialle ratkaisun ja herättää Street Cafèn sunnuntai-iltamat jälleen henkiin.

– Meitä on näille illoille nyt neljä vetäjää, eli minä, Heikki Pöyhiä, Rene Reinikainen ja Reima Neuvonen. Periaatteena on, että jokaisella meistä on vetovastuu eri iltoina, ja että erilaisten vetäjien ansiosta myös illoista tulee erilaisia.

Iltojen erilaisuutta varmistaa jo se, että miehet tulevat kulttuurin eri aloilta: Ollikainen on muusikko, Pöyhiä on tuttu teatterista, Neuvonen on trubaduuri ja Reinikainen on mies myös Osmo's Cosmoksen jami-iltojen takana.

Ollikainen kuvaa nelikon symbioosia luovuuden leikkikentäksi.

– Tarkoitus on saada jokaiselle sunnuntaille jonkun verran käsikirjoitettua ohjelmaa, lyhyempiä ja pidempiä settejä teatteria, musiikkia ja taidetta yhdistellen. Näistä illoista on tarkoitus tehdä leppoisia ja lämminhenkisiä, sellaisia jotka tuovat ihmisten sunnuntaihin vähän yhteisöllisyyttä.

Sunnuntai-iltamat olivat tauolla kaksi vuotta

Aiemmat Street Cafèn sunnuntai-klubit jäivät tauolle noin kaksi vuotta sitten. Tauolle jäämisen syynä oli työmäärä: klubien vetäminen jäi pitkälti yhden ihmisen, Rene Reinikaisen harteille, ja niiden valmistelemisessa on tekemistä.

– Klubi-iltojen aikana huomattiin, että ne toimivat – ja että niille on tilausta. Kun ne jäivät pois, huomattiin, että meiningistä puuttuu jotain tärkeää. Ihmisten on kuitenkin hyvä kokoontua aina toisinaan fyysisesti saman pöydän ääreen.

Sattui kuitenkin niin, että vetovastuuseen ryhtynyt nelikko oli tavannut juuri sunnuntaiklubeilla. Siksipä he päättivät pistää henkiset hynttyynsä yhteen ja herättää tapahtuman uudestaan, kuin Feeniks-linnun tuhkistaan.

– Reinikainenkin on niin ihmisiä rakastava, että hänet oli helppo houkutella jälleen mukaan, Ollikainen naurahtaa.

Uusitut sunnuntai-iltamat alkavat 18. lokakuuta. Ne tapahtuvat kello 19 – 21 välisenä aikana – vähintään, sillä aina saattaa olla että hyvässä seurassa illat venähtävät.

Luetuimmat