Imatralla on pulaa keittiöpäälliköistä sekä siivoojista — TE-toimisto kouluttaa, mutta osa-aikatyö ei houkuta

Imatralla ja lähialueilla on pulaa keittiöpäälliköistä ja siivoojista, kertoo Kaakkois-Suomen TE-toimiston tuorein ammattibarometri. Työpaikkoja olisi lisäksi tarjolla muun muassa kirjanpidon ja laskentatoimen asiantuntijoille, lastentarhaopettajille ja maansiirtokoneiden kuljettajille.

Ylitarjontaa on esimerkiksi puusepistä, kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettaista, sekä moottoriajoneuvojen asentajista ja korjaajista. TE-toimiston työnantaja- ja yrityspalveluasiantuntija Arja Siitosen mukaan barometrin kärjessä ovat samat ammattialat kuin keväälläkin.

— Samoilla ammattialoilla on ollut pulaa ja ylitarjontaa Imatran, Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan seudulla jo pitkään. Esimerkiksi keittiöpuolen henkilöstöstä on ollut pulaa jo useamman vuoden, ja ammattitaitoisia ravintolakokkeja on hankala löytää, Siitonen pohtii.

Siivoojia koulutetaan

Pulaa on myös siivoojista. Siitonen epäilee että osa-aikainen ja muu kuin kahdeksasta neljään työ ei houkuta, ja jo alalle kouluttautuneetkin hakeutuvat muille aloille. Puhdistuspalvelualan työvoimapula on huomioitu myös TE-toimiston koulutuksissa, ja se järjestääkin Imatran seudulla laitoshuoltajan ammattitutkinnon ja puhdistuspalvelualan perustutkinnon osioita.

— Lisäksi olemme toteuttaneet yritysten kanssa yhteistyössä siisteyden mestari -koulutuksen, jonka työllistävä vaikutus oli hyvä, koulutussuunnittelija Eija Kontiokorpi kertoo.

Kehitys varovaisen positiivista

Syksy on koulutusten suhteen hiljaista aikaa, ja ensi vuoden koulutustenkin suunnittelu on budjetin osalta vielä jäissä.

Siitonen kuvailee Imatran seudun kehitystä Lappeenrantaa vaisummaksi, naapurikaupungissa työmarkkinat ja niiden kasvu ovat erilaiset ja voimakkaammat. Tosin Imatrallakin menee paremmin joka toimialalla, ja koko Kaakkois-Suomen kehitystä uusin barometri kuvailee varovaisen positiiviseksi.

Kaisa Beltran

Kaisa Beltran

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat