Kolmikko tehtaili kymmeniä rikoksia Imatralla, Ruokolahdella ja Lappeenrannassa — Käräjäoikeus passitti kaksi syytetyistä vankilaan: Syytelistalla muun muassa pahoinpitelyitä ja rattijuopumuksia

Rikokset tapahtuivat 12.10.2018—29.08.2019 aikana Imatralla, Ruokolahdella ja Lappeenrannassa.

Hannu OJala

Mies löi vaimoaan vasaralla päähän.
Mies löi vaimoaan vasaralla päähän.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi perjantaina tuomionsa jutussa, jossa kolmea henkilöä syytettiin useista erilaisista rikoksista. Miehen ja kahden naisen epäiltiin syyllistyneen yhdessä ja erikseen yhteensä 43 rikokseen, joihin kuului muun muassa kolme pahoinpitelyä, neljä rattijuopumusta, näpistyksiä ja huumausaineen käyttörikos.

Tekijöinä olleet 20-, ja 29-vuotiaat naiset ja 30-vuotias mies tehtailivat rikoksia 12.10.2018—29.08.2019 aikana Imatralla, Ruokolahdella ja Lappeenrannassa.

Miehen syytelistalla olleista 26 kohdasta tuomio annettiin 21 rikoksesta. Miehen katsottiin syyllistyneen kolmeen huumausaineen käyttörikokseen, omaisuutta koskevan viranomaiskiellon rikkomiseen, kolmeen rattijuopumukseen, viiteen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, seitsemään näpistykseen, avunantoon pahoinpitelyssä ja törkeään kotirauhan rikkomiseen.

Syytteet kolmesta vahingonteosta ja kahdesta kotirauhan rikkomisesta hylättiin.

29-vuotiaan naisen syyksi luettiin 23 rikosta. Tuomio annettiin kolmesta pahoinpitelystä, 13 näpistyksestä, ryöstöstä, huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, väärän henkilötiedon antamisesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja kotirauhan rikkomisesta.

Syytteet kahdesta vahingosta ja kotirauhan rikkomisesta hylättiin.

Joukon nuorimmainen, 20-vuotias nainen, tuomittiin kahdesta näpistyksestä yhteensä 15 päiväsakkoon, mikä tarkoittaa syytetyn tuloilla 90 euroa.

29-vuotias nainen tuomittiin vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Mies selvisi 10 kuukaudella ehdotonta vankeutta.

Mies määrättiin korvaamaan valtiolle ja asianomaisille yhteensä 6 187,40 euroa muun muassa päihdetutkimusmaksuja, oikeudenkäyntimaksuja ja vahingonkorvauksia. Naiselle korvattavaa määrättiin 6935,36 euron edestä.

Lisäksi mies ja 29-vuotias nainen määrättiin korvaamaan yhteisvastuullisesti 5559,51 euron korvaukset muun muassa anastetusta omaisuudesta sekä pahoinpitelyn uhrille aiheutetusta kivusta, särystä ja muusta haitasta.

Mainitut pahoinpitelyt tapahtuivat heinä-elokuussa Imatralla ja Ruokolahdella. Ensimmäinen pahoinpitelyistä sattui imatralaisen ruokakaupan pihalla 20. heinäkuuta, kun 29-vuotias nainen oli painanut sytytetyllä tupakalla naishenkilöä kasvoihin aiheuttaen kipua ja arven ylähuulen yläpuolelle. Toinen pahoinpitely tapahtui Imatralla 19. elokuuta. Tällä kertaa tuomittu oli lyönyt naishenkilöä pesäpallomailalla kolmesti käteen aiheuttaen mustelmia ja turvotusta.

Ruokolahdella 21. elokuuta tapahtuneen kolmannen pahoinpitelyn nainen ja mies toteuttivat yhdessä. Tuomitut olivat yhdessä tunkeutuneet uhrin kotiin ja lyöneet voimakkaasti uhria metallisella putkella kyynärvarteen ja rintakehään. Uhrille aiheutui menettelystä kipua, mustelmia ja käden venähdys.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Luetuimmat