Moottoripyörien kauppa kääntyi kiihdytyskaistalle — ei motoristien harrastus ole mihinkään kadonnut, imatralaiskauppias Pasi Immonen todistaa

Matti Veijalainen

Pasi Immonen myy Imatralla uutta sekä käytettyä pyörää.
Pasi Immonen myy Imatralla uutta sekä käytettyä pyörää.

Moottoripyöräkauppa alkaa lämmetä. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä uusia pyöriä rekisteröitiin enemmän, kuin viime vuonna, Teknisen kaupan liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa raportoi.

— On tapahtunut käänne parempaan. Uuden pyörän kauppa on vielä paikallisesti tahmeaa, mutta käytettyä kysytään kyllä, Imatralla moottoripyöriä myyvän Urheiluliike Kisan toimitusjohtaja Pasi Immonen kertoo.

Ilosanoma alalle oli, että hallitus päätti vetää esityksen uudesta moottoripyöräverosta pois. Pyöräkauppaan vaikuttavat myös viestit Suomen talouden elpymisestä. Taantuman aikana moottoripyöräilystä kiinnostunut väki panttasi hankintojaan, mutta nyt on aika purkaa patoutuneita tarpeita.

— Niinhän se menee, että tärkeysjärjestyksessä perheellä on ensin keittiöremontti, sitten auton vaihto ja vasta sitten motoristin omaa laatuaikaa varten tehtävä pyörän hankinta, Pasi Immonen kuvaa investointien hierarkiaa.

Laihat vuodet karsivat Kaakkois-Suomen uusien moottoripyörien kauppiaat vähiin. Immonen jaksaa uskoa tulevaisuuteen.

— Mopokauppa on vilkastunut. Sieltä kasvavat tulevaisuuden moottoripyöräilijät.

Imatran ajojen paluu on tehnyt Immosen mukaan kaupungin kaksipyöräisimagolle hyvää. Niinpä Immonen isännöi toukokuun lopussa pitkästä aikaa uusien pyörien koeajopäivän.

— Kaupassa käytiin syvällä, muttei motoristien harrastus ole mihinkään kadonnut, itsekin pyörän selässä viihtyvä Immonen tietää.

Matti Veijalainen

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.