Suvi Savolainen otteli Japanin karatemestariksi ensimmäisenä ulkomaalaisena kilpailijana

Joonas Tapaninen

Imatralainen Suvi Savolainenon nyt Japanin mestari.

Budoseura Imatran Kusankun Suvi Savolainen onnistui tekemään lähes mahdottomasta mahdollisen Japanin kilpailu- ja harjoittelumatkallaan. Karaten shorinjiryu tekisuikakan tyylisuuntaa edustava Savolainen voitti tyylisuunnan Japanin mestaruuden naisten avoimessa ottelusarjassa.

Kilpailut käytiin Kagoshimassa Sakurajima-tulivuoren kupeessa. Kisojen ottelusarjoihin osallistui yli tuhat täyskontaktikaraten harrastaa ja katasarjoihin lähes yhtä paljon.

Savolaisen sarjassa oli yli sata osanottajaa. Lisäksi Savolainen oli kolmas avoimessa katasarjassa eli liikekilpailusarjassa ja oli koko kilpailujen menestynein osanottaja. Savolainen oli ensimmäinen Japanin ulkopuolelta tullut kilpailija, joka pystyi voittoon ja palkintosijaan molemmissa sarjoissa.

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset