Rasilaan on hahmoteltu kolme uutta kerrostaloa ja esiintymislava - "Suunnitelmia ja unelmia pitää olla", toteaa kunnanjohtaja Tuomo Sallinen

Visio siitä, miltä Ruokolahden keskustan tulee näyttää vuosikymmenen kuluttua, on haastava toteuttaa. Uusien kerrostalojen tulo vaatii yksityistä rahaa. Uimarantaa kunta voi kohentaa jo tänä vuonna.

FCG arkkitehdit

Kunnantalon läheisyyteen on hahmoteltu kolme kerrostaloa.
Kunnantalon läheisyyteen on hahmoteltu kolme kerrostaloa.

Ruokolahden kunta on saanut valmiiksi visionsa kunnan keskustan kehittämisestä tulevien kymmenen vuoden aikana.

Suunnitelmaan kuuluu muun muassa uusia kerrostaloja, esiintymislava kunnantalon puistoon sekä rannan muuttaminen houkuttelevammaksi veneilijöille ja uimareille.

Kunnanjohtaja Tuomo Sallinen myöntää, että FCG arkkitehtien yhdessä yhdeksänhenkisen työryhmän kanssa laatima suunnitelma ei toteudu helpolla.

– Mutta suunnitelmia ja unelmia pitää olla. Työryhmä oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen, sanoo Sallinen.

FCG arkkitehdit

Katunäkymä.
Katunäkymä.

Kerrostalot yksityisellä rahalla

Suunnitelmaan on hahmoteltu kolme uutta kerrostaloa, joista yksi sijaitsisi nykyisen Alppimajan talon eli Rasilantie 57:n kohdalla.

– Kyseinen rakennus on suojeltu sekä yleis- että asemakaavalla, joten olisi usean vuoden projekti ennen kuin uudisrakentaminen olisi mahdollista, Sallinen toteaa.

Edellytys uusien kerrostalojen rakentumiselle kunnantalon lähelle on, että niille löytyy rahoitus ja toteuttaja markkinaehtoisesti.

– Yksityisten toimijoiden investointeja tarvitaan.

FCG arkkitehdit

Keskusta kaakosta päin katsottuna.
Keskusta kaakosta päin katsottuna.

Lisää puistomaisuutta ja toimintaa

Suunnitelmassa myös keskusta-alueen liikennejärjestelyjä on laitettu uusiksi. Kunnantalon alue on muokattu puistomaiseksi ja sieltä löytyy esiintymislava.

– On selvää, että myös kunnan pitää tehdä investointeja alueelle. Ratkaisut pitää kuitenkin tehdä tarkoistuksenmukaisuus ja taloudellisuus edellä. Tarvittavia kaavallisia muutoksia voidaan lähteä jo viemään eteenpäin.

Nykyisellään karuhko uimaranta on suunnitelmassa entistä leveämpi hiekkabiitsi.

– Se on mahdollista toteuttaa jo tämän ja ensi vuoden aikana.

Rantaan kaavaillaan laitureita ja venepaikkoja kävijöitä houkuttelemaan.

– Aluetta halutaan viedä entistä enemmän vierasvenesataman suuntaan, Sallinen sanoo.

Keskustan kehittämistä pohtineeseen työryhmään kuuluivat kunnanjohtajan lisäksi Jouko Savolainen, Veli-Pekka Toiviainen, Timo Salmisaari, Jari Niiranen, Taina Paananen, Simo Vento, Maija-Liisa Heinänen sekä Jari Leppänen.

FCG arkkitehdit

Järvinäkymä.
Järvinäkymä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut