Imatralainen Jari Tamski aloittaa urheilumanageroinnin — Tavoitteena on tukea Imatran voimistelijoita sekä sen urheilijoita

Tamskin toiminnassa on mukana 11 voimistelijaa. Tavoitteena on myös valmistaa nuoria urheilijoita kohti ammattilaisuutta.

Jasmin Ojalainen

Manageroinnin tavoitteena on valmistaa nuoria urheilijoita kohti ammattilaisuutta.
Manageroinnin tavoitteena on valmistaa nuoria urheilijoita kohti ammattilaisuutta.

Imatralainen Jari Tamski aloittaa urheilumanageroinnin JKT Agency -nimellä.

JKT Agency tuottaa manageripalveluita Imatran voimistelijoille. Hänen toiminnassaan on mukana Imatran voimistelijoista yksi joukkue sekä kolme yksilöurheilijaa, eli yhteensä 11 nuorta voimistelijaa. Mukana on myös kesällä voimistelun nuorten MM-kisoihin osallistunut Lisa Jamil.

Manageroinnin tarkoituksena on tukea voimisteluseuraa sekä urheilijoita, ja auttaa urheilijoita keskittymään ainoastaan kilpailemiseen ja urheilemiseen. Tavoitteena on myös valmistaa nuoria urheilijoita kohti ammattilaisuutta.

— Tärkein asia tälle ryhmälle on se, että miten kohdataan eri asioita. Esimerkiksi Jamil on vuoden päästä aikuisten sarjassa, missä alkaa tulla haastattelupyyntöjä enemmän. Tavoite on se, että saisi heitä valmistettua siihen, hän kertoo.

Toisena tärkeänä asiana hän nostaa esiin henkisen valmentamisen sekä ravintovalmentamisen, jota aikaisemmin Imatralla on tehty hyvin vähän. Tamski aikoo tuoda voimistelijoille sekä henkistä- että ravintovalmennusta.

— Se on myös tärkeää, että tuodaan vanhemmille esiin, mitä se huippu-urheilu on. Aloitetaan ravintovalmentaminen myös vanhemmille, hän sanoo.

Vierumäellä urheilumanageroinnin opinnot

Aikaisemmin Jari Tamski toimi Imatran voimistelijoiden puheenjohtajana. Managerointi tuli hänelle luontevana jatkumona sen jälkeen, kun puheenjohtajan pesti päättyi. Tamski haki samalla opiskelemaan Vierumäelle urheilumanagerointia, johon hän myös pääsi. Koulu alkaa kuukauden päästä.

— Voimistelusta on helppo aloittaa tämä managerointi, kun olen ollut pitkään mukana ja tunnen ihmiset. Tämä on saanut voimistelijoiden keskuudessa erinomaisen vastaanoton, hän kertoo.

Tamski korostaa, että hänellä on päätyö erikseen, tässä vaiheessa manageroinnissa kyse on hänelle harrastuksesta. Tällä hetkellä hänen suunnitelmissaan ei ole laajentaa managerointia voimistelun ulkopuolelle.

— Mutta se pitää katsoa tilanteen mukaan, hän päättää.

Tamski on saanut toimintaan mukaan myös 18 eri yhteistyöyritystä.

Luetuimmat