Parikkala, Rautjärvi ja Ruokolahti rakentavat yhteisen koulutusprojektin matkailuun

Mika Strandén

Rautjärvellä matkailua on rakennettu Kollaa- ja Simo Häyhä -museon varaan. Museo sijaitsee Miettilän reservikasarmialueella.
Rautjärvellä matkailua on rakennettu Kollaa- ja Simo Häyhä -museon varaan. Museo sijaitsee Miettilän reservikasarmialueella.

Imatran seutukunnan kolme kuntaa tekevät yhteisen matkailualan projektin 80 000 eurolla. Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden yhteishankkeesta kukin kunta maksaa 1 300 euroa. Rahoituksen loppuosa tulee Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin hallinnoimasta rahastosta.

Hankkeessa selvitetään, millainen matkailualue nämä kolme kuntaa ovat yhdessä. Selvityksen pohjalta laaditaan valmennus- ja koulutussuunnitelma, jolla tuetaan alueen toimijoiden matkailuvalmiuksien kehittämistä. Hankkeen aikana tehdään kaksi matkapakettia, joihin sisällytetään 26:n alan toimijan palveluita.

Yhteisen hankkeen tarpeellisuutta on perusteltu alueen matkailupalvelujen hajanaisuudella ja toimijoiden yhteistyön vähäisyydellä.
Projektipäällikkö Juha-Pekka Natusen mielestä myös kuntien matkailuidentiteettiä on syytä selkiyttää.

Natusen mukaan hankkeen tärkeimpiä tavoitteita on tutustuttaa alan toimijat toisiinsa ja rakentaa yhteistyötä kolmen kunnan yrittäjien kesken.

Hankeen loppuraportin on määrä valmistua ensi syksyyn mennessä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut