Imatran kaupunki kokeilee pop up -kojuja Imatrankoskella — Kojut ovat talvikauden Koskenpartaan kävelykadulla, kesäksi ne siirtyvät Inkerinaukiolle

Idea sai alkunsa kesällä kuntalaisille suunnatusta ideakyselystä ja Imatrankosken yrittäjien esille nostamista toiveista.

Minna Mäkinen

Kojut sijoitetaan Koskenpartaalle talven ajaksi. Arkistokuva.
Kojut sijoitetaan Koskenpartaalle talven ajaksi. Arkistokuva.

Imatran kaupunki tiedotti perjantaina kokeilevansa pop up -kojuja Imatrankoskella.

Idea sai alkunsa kesällä kuntalaisille suunnatusta ideakyselystä ja Imatrankosken yrittäjien esille nostamista toiveista. Kojut ovat kaupungin mukaan yksi pieni keino luoda uudenlaista elämää keskustaan.

Kaupunki on tilannut neljä kojua, ja ne tullaan sijoittamaan talvikaudeksi Koskenpartaan kävelykadulle. Kesäksi kojut siirretään Inkerinaukion reunalle.

— Ajatus on, että pienyrittäjät ja erilaiset yhdistykset voivat hyvin matalan kynnyksen -periaatteella vuokrata kojuja omien tuotteidensa myyntiin. Ne tulevat olemaan käytössä läpi vuoden, apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino kertoo tiedotteessa.

Kojut omistaa Imatran kaupunki, ja niiden ylläpitäjänä toimii Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelu (Kipa). Kojujen operaattorina toimii Imitsi -yhdistys, joka vastaa koppien varauksista ja vuokrasopimuksista.

Myyntikojut ilmestyvät katukuvaan viimeistään 16.12.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut