Mikonpuiston iso hiekkakenttä säilyy, vaikka koulu katoaa maisemasta – Imatrankosken koulun alueen kaavaa viilataan ja alueelle rakennetaan kolmen kerrostalon sijasta vain kaksi

Koulujen kenttiä häviää tulevina vuosina Imatralta, uusien koulukeskusten kentät ovat ruuhkaisia. Mikonpuiston kentälle riittää käyttöä keskellä kaupungin väestökeskittymää.

Jarmo Hämäläinen

Vaikka Imatrankosken kansakoulu häviää lähivuosina maisemasta, säilyy koulun kupeessa oleva Mikonpuiston kenttä kaupunkilaisten käytössä.
Vaikka Imatrankosken kansakoulu häviää lähivuosina maisemasta, säilyy koulun kupeessa oleva Mikonpuiston kenttä kaupunkilaisten käytössä.

Mikonpuiston iso hiekkakenttä Imatrankosken koulun kupeessa säilyy kaupunkilaisten käytössä, vaikka koulu tyhjenee ja puretaan, kun uudet koulukeskukset valmistuvat Imatralle.

Kesällä lautakuntakierroksella käyneessä asemakaavan muutosluonnoksessa Imatrankosken koulun alueelle suunniteltiin rakennettavaksi kolme kerrostaloa. Se malli olisi lohkaissut ison osan Mikonpuiston suuresta hiekkakentästä.

Lokakuussa kaupunkikehityslautakunnan käsittelyyn tulee uusi kaavaesitys, jossa kerrostaloja on kaksi.

— Jalkapallokenttä ja skeittialue säilyvät uudessa kaavaesityksessä, Imatra kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs kertoo.

Kaavamuutoksessa ei alun perinkään kajottu Mikonpuiston päiväkotiin ja viereisen lähivirkistysalueeseen. Myös jalkapallokentän viereinen tenniskenttä säilyy.

Minna Mäkinen

Vuonna 1953 rakennetun Imatrankosken kivikoulun tontille on uudessa kaavaluonnoksessa sijoitettu kaksi kuusikerroksista kivitaloa.
Vuonna 1953 rakennetun Imatrankosken kivikoulun tontille on uudessa kaavaluonnoksessa sijoitettu kaksi kuusikerroksista kivitaloa.

Koulujen kenttiä poistuu käytöstä

Koulurakenteen uudistus pudottaa Imatralta käytöstä niin monta koulujen liikuntakenttää, että Mikonpuiston kentän merkitystä on arvioitu uudelleen.

Kenttä on keskeisellä paikalla ja sillä on runsaasti käyttöä. Jatkossa käyttöä voi olla huomattavasti nykyistä enemmän.

— Koulukeskusten kentät ovat tulevaisuudessa niin ylösotettuja, että sieltä on vaikea löytää tilaa, muistuttaa Imatran kaupungin hyvinvointipalvelujen erityisasiantuntija Harri Valtasola.

Valtasolan mukaan Mikonpuiston hiekkakenttää ovat käyttäneet ahkerasti esimerkiksi paikalliset koiraharrastajat. Talvella jäädytetty kenttä on kerännyt koulupäivien jälkeen paljon käyttäjiä lähialueelta.

Vaikka Imatran tyhjenevät ja purettavat koulurakennukset on jo listattu, Valtasola ei lähde tässä vaiheessa nimeämään niitä koulujen kenttiä, jotka jäävät lähivuosina pois käytöstä.

Päätöksiä koulujen liikunta-alueiden käytöstä ei ole vielä tehty.

Harri Valtasolan mielestä on tärkeää, että kaupunkiin jää muitakin kenttiä kuin koulukeskusten ruuhkaiset kentät. Kentille voi olla kysyntää vaikka tivolin tai sirkuksen kiertuepaikkoina.

Imatrankosken kivikoulu on rakennettu vuonna 1953. Koulun tontille esitetään kaavaluonnoksessa rakennettavaksi kaksi kuusikerroksista taloa.

Luetuimmat

Kommentoidut