Linnalan väistötilamahdollisuuksia esitellään lautakunnalle parin viikon kuluttua: ”Silloin pitäisi olla jo kättä pidempää”, sanoo Sami Turunen

Linnalan koulu siirtyy väistötiloihin ja vaihtoehtoja käsitellään muutaman viikon kuluttua. Hajautusta voi tapahtua reilustikin.

ANU PAKARINEN

Linnalan koulun sisäilmaongelmat aiheuttavat oppilaille oireita, joita ovat mm. kuume, nuhat ja nenäverenvuodot.
Linnalan koulun sisäilmaongelmat aiheuttavat oppilaille oireita, joita ovat mm. kuume, nuhat ja nenäverenvuodot.

Linnalan koulun siirtyminen väistötiloihin varmistui aamulla, kun kaupungin johto puolsi sisäilmatyöryhmän esitystä.

303 oppilaalle pyritään löytämään väistötilat mahdollisimman nopeasti, eikä parakkeihin siirtyminen ole siksi mahdollista. Kaupungin turvallisuuspäällikkö Sami Turunen ei suostu sanomaan väistötilojen sijainnista toistaiseksi mitään. Kaupunki tiedotti maanantaiaamuna, että mahdollisia väistötiloja kartoitettiin jo kesällä, mahdollisen remontin takia.

— Tätä keskustelua mie en avaa yhtään enempää. Nyt puhutaan koko koulun väistötiloista ja eihän me silloin tarkasteltu muuta kuin yksittäisten ryhmien siirtymistä. Mie en mielelläni kommentoi julkisuuteen asiaa, mikä aivan valmisteluvaiheessa, että ei aleta vetämään mitään johtopäätöksiä, Turunen sanoo.

Marraskuun lopulla tiedetään enemmän

Hyvinvointilautakunta kokoontuu 20. marraskuuta. Seuraavan parin viikon aikana pyritään siis selvittämään minne oppilaat saadaan sijoitettua.

— Silloin pitäisi olla jo paljon enemmän kättä pidempää. Mutta tässä vaiheessa en kerro asiasta sen enempää. Tämä asia alkoi tänä aamuna, ihan näin keskeneräistä asiaa en kehtaa alkaa kertomaan.

Turusen mukaan vielä ei voi sanoa mitään siitä, kuinka moneen paikkaan oppilaita sijoitetaan. Se voi olla mitä vain yhden ja kymmenen osoitteen välillä, sanoo Turunen.

Turunen ei tiedä, tekeekö hyvinvointilaitakunta päätökset jo 20. päivä, vai pitääkö se myöhemmin ylimääräisen kokouksen.

Puretaanko rakennus?

Linnalan koulurakennuksen remontointi on lopetettu toistaiseksi kokonaan. Tullaanko Linnalan koulurakennus purkamaan?

— Sitä mie en... Mie en tee sitä päätöstä. Mutta kyllähän tässä jos miettii mikä tämä rummutus koko koulun suhteen on ollut, niin maalaisjärjellä kun ajattelee, mitkä sen jatkokäyttömahdollisuudet on tuon jälkeen, niin... Turunen väistelee.

Kuluista ei Turusen mukaan voi vielä sanoa mitään.

— Niistä ei ole mitään käsitystä vielä. Sitten kun vaihtoehdot on saatu haarukoitua, niin päästään pureutumaan niihin kustannuksiin. Kustannuksia tulee, se on aivan varma.

Linnalan koulun oppilaat siirtyvät kieliluokkia lukuunottamatta Mansikkalan uuteen koulukeskukseen sen valmistuttua elokuussa 2020. Väistötiloissa vietettävä ajanjakso tulee siis kestämään noin 1,5 vuotta.

Juttua muokattu 5.11. klo 15.25: Mansikkalan uuteen kouluun siirtyvät Linnalasta muut oppilaat paitsi kieliluokat.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut