Imatra etsii säästökohteita: Ensi vuoden talousarviota karsitaan 1,5 miljoonalla eurolla

Mika Strandén

Hyvinvointipalveluja odottaa useiden satojen tuhansien eurojen tasapainotusvaateet.

Imatran kaupungin ensi vuoden talousarvion käsittely käynnistyi kaupunginhallituksessa maanantaina ja tiistaina.

Kaupunginhallitus päätti, että seuraavaan talousarviokäsittelyyn mennessä vastuuviranhaltijoiden tule valmistella toimenpiteet, joilla talousarviota tasapainotetaan 1,5 miljoonan euron edestä.

Summaa ei vielä jyvitetty keskushallinnon, kaupunkikehityksen tai hyvinvointipalvelujen kesken.

Suurimman vastuun tasapainotuksesta joutuu todennäköisesti kantamaan hyvinvointipalvelut, koska sen osuus kaupungin budjetista on kaikkein suurin.

Veroprosentit lyödään lukkoon marraskuussa

Kaupunginhallitus antoi samalla vastuuviranhaltijoiden tehtäväksi kaupunkistrategian ja siihen liittyvien tavoitteiden päivittämisen.

Työssä tulee huomioida valtuustoryhmien antamat lausunnot.

Päivitetty kaupunkistrategia ja sitä koskevat ensi vuoden ja keskipitkän aikavälin tavoitteet on tarkoitus vahvistaa talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Seuraavan kerran kaupunginhallitus jatkaa talousarvion käsittelyä marraskuun 6.–7. päivä, jolloin lyödään lukkoon muun muassa veroprosentit.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.